lauantai 4. lokakuuta 2014

Perjantain ompeluhaaste ja sitähän riitti

Osallistuin eilen pitkästä aikaa ompeluryhmän perjantaihaasteeseen. Haasteena oli ommella jotain Noshin raitauutuudesta. Kankaasta tuli heti visio kesäisestä raitamekosta. Itselle. Kankaan ollessa n. 80 cm x 80 cm oli aika selvää, että jotain muuta sitten. Koko illan pyörittelin tuskaisena vaihtoehtoja mielessäni. Mikään ei tuntutuut hyvältä. Palasin alkuperäiseen suunnitelmaan, aika monta kokoa pienempänä. Tämä vastannee n. kokoa 92/98.


Haaste alkoi klo 21 ja samalla kellonlyömällä olin saanut kaavan piirrettyä mukaillen valmista liivimekkoa. Kaavat kankaalle ja kas, jäi monta senttiä vajaaksi. Aloin valua epätoivoon. Ei muuta kuin kaavaa muokkaamaan.

Haasteet jatkuivat kanttauksessa, alalanka tietysti loppui kesken kaiken. Puolaushommiin. Sirkat meni tällä kertaa oikein päin, mutta niihin tuhraantui paljon aikaa. Kaiken lisäksi kangas jäi vähän ryttyyn sirkkojen välistä. Onneksi se ei näy valmiissa vaatteessa. Nauhakujan ompelin miten sattuu, olisi tuohonkin varmaan joku järkevämpi/siistimpi tapa ollut.


Yhteenvetona haasteesta sanottakoon, että väsytti, oli kauhea nälkä ja ompeluepätoivo syvimmillään. Silti tykkään tästä tosi paljon. Ja olinpa otettu kun Nosh oli poiminut tämän illalla napatun kuvan omalle Facebook-sivulleen <3


 Tiina

2 kommenttia: