tiistai 14. lokakuuta 2014

Hyväntekeväisyyspipoja

Viime perjantaina vietetiin Roosa nauha -päivää. Ompeluryhmäni oli järjestänyt tuolle päivälle hyväntekeväisyyshuutokaupan, jonka tuotto meni Roosa nauha -keräykseen. Ja mikä potti se olikaan, yli 14 000 euroa! 

Itse osallistuin huutokauppaan vain ostajan roolissa, mutta järjestin viime viikolla pienen tempauksen omalla Facebook-sivullani. Lupasin ommella kolmelle ensimmäiselle pipon jos he lahjoittavat keräykseen vähintään 10 euroa. Pipotilaukset täyttyivät nopeasti, kaksi lisätilaustakin tuli. Viikonloppuna ompelin neljä ensimmäistä pipoa, viides on vielä mietinnässä.

Nyt jos tiedät saavasi minulta pipon ja haluat säilyttää jännityksen, on aika poistua tältä sivulta :)
Kyselin tilaajilta väritoiveita, mutta sain kaikkien pipojen osalta vapaat kädet lopullisen kangasvalinnan suhteen. Toivottavasti valitut kuosit ovat mieluisia.


Kaksi pipoista tilattiin pienille pojille, tämä kettukangas on minusta näihin aivan täydellinen. Kaavana käytin pienintä Noshin lippapipon kaavaa ilman lippaa. Taisin ottaa kaavasta pikkasen ympärysmitasta pois. Pipot on tehty n. 45 cm päähän sopiviksi.


Aikuisten pipot on tehty lörppäpipon kaavalla (koko 56), joka löytyy Ottobre 4/2012 -lehdestä. Lyhensin pipoja reippaasti, silti niissä on sen verran väljyyttä, että jäävät vähän lörpälleen. Näihin lisäsin vielä tupsut, kun jotenkin tuntuivat niitä kaipaavan.


Hyvään tarkoitukseen on kiva ommella.

Lämmintä syksyä toivottaen,
Tiina

2 kommenttia:

  1. Mistä toi kettukangas on? Aivan ihana kangas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas on Lillestoffin, tosin vanhempaa tuotantoa, joten en tiedä vieläkö sitä jostain saa :)

      Poista