maanantai 8. syyskuuta 2014

Revanssi

Ompeluharrastukseni alussa ompelin paidan Lil' Darling -kaavalla (Ottobre 4/2013). Tökeröä lopputulosta jouduin kertaalleen paikkaamaan eikä paitaa ole itseasiassa vieläkään käytetty kertaakaan. Koosta 86 tuli kaiken sekoilun jälkeen niin suuri.

Otin viikonloppuna revanssin. Nämä molemmat on ommeltu myös koossa 86, kumpikaan ei tosin täysin kaavan pohjalta. Tarkoituksella ompelin pisarahalkiot kiinni pääntien kanttaukseen. Viimeksi lankasilmun kanssa tuli sen verran ongelmia, että jätin sen nyt suosiolla pois. Molempia paitoja on myös pidennetty helmasta useampi sentti.


Tytti-paitaan tuli vahingossa pisarahalkio molemmille puolille. Muistelin, että B-mallin hihat ovat tosi leveät, joten molempiin paitoihin käytin A-mallin hihoja. Tässä paidassa käytin B-mallin etukappaletta, jonka pääntietä on vähän rypytetty.


Jälkimmäisen paitaan onnistuin leikkaamaan halkion vain toiselle puolelle. Tässä versiossa etukappaletta ei ole rypytetty ja paita näyttääkin aika kapoiselta. Pääntie on silmämääräisesti liian pieni, voi olla että menee vielä uusiksi.


Tytti-paita on meillä jo Hertan toimesta nimetty uudestaan. Se on Peppimekko. Hertta on tähän mennessä kommentoinut kaikkia ompeluitani kommenteilla "hieno" tai "ihana". Tämä Peppimekko kuitenkin sai osakseen erityistä huomioita ja siti piti mallailla päälle illalla useampaan kertaan. Onhan se aika suloinen.


Lopputulemana todettakoon, että ei tästä lempparikaavaa tule, mutta pienillä muutoksilla ihan jees.

Tiina

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat paidat ja tuo Tytti on vaan niin ihana kangas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on ja ilmeisesti ensimmäinen, johon tuo reilu kaksivuotiaskin iski silmänsä :)

      Poista