maanantai 1. syyskuuta 2014

Primary colors, mix and match

Olen lopettanut ainakin hetkellisesti kangassekoilun ja valinnut värit, joista haluan ommella Hertalle juuri nyt. Tämänhetkiset päävärini ovat harmaa, musta, vaaleanpunainen/roosa ja minttu. Tässä setissä on esillä punaharmaata osastoa.

Mielessä oli kypsynyt idea paidasta, jossa sekä pääntiellä että hihansuissa olisi yksi laskos. Valmista kaavaa ei ollut, joten käytin pohjana Pretty Basicia (Ottobre 6/2013), joka varsinkin hihansuista on itsessään jo leveä. Etukappaleeseen lisäsin muutaman sentin lisää leveyttä ja paidan helmaan useamman, se on nimittäin tosi lyhyt. Muutoin tein kaavan mukaan, tämä siis koossa 92.


Harmillisesti pääntien laskosta ei juurikaan huomaa. Hihansuissa se näkyy selkeämmin. Pitää vielä hioa mallia ja toteutusta.Uusi yritys Sausage Dog -bodysta muokatusta paidassa koossa 86 (Ottobre 4/2014). Tällä kertaa tarkoituksena oli ommella resori pääntielle vähemmällä kiskomisella. No, eipä ihan onnistunut, taisi mennä vielä kireämmin kuin edellisessä yrityksessä, koska leikkasin armottoman lyhyen palasen. Jostain kumman syystä (=resorin?) kangas ei ole kuitenkaan niin kurtussa.Luottokaavaksi muodostuneella Autumn Forestilla (Ottobre 4/2014) tehty paita koossa 86.


Housuosasto edustaa harmaampaa settiä. Noshin pilkuista ompelin leggarit koossa 80 (Ruusunpuna, Ottobre 6/2012). Vimman leteistä tehdyt pöksyt ovat lähes leggarit, eivät kuitenkaan ihan tiukat ja lahkeisiin lisäsin kuminauhat. Kaavana Tiikeri koossa 80 (Ottobre 1/2013) ilman resoreita. Pidensin vain lahkeet summassa. Samalla kaavalla on tehty oikeanpuoleiset harmaasta joustocollarista ommellut pöksyt. Nyt kaavan mukaisesti resoreilla.


Yhdistely voi alkaa!Reipasta viikkoa!

Tiina

6 kommenttia:

 1. Kauniin harmonisia settejä ja järkevältä kuulostaa tuo värien valintakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavampi ommella kun löytyy kaapista jo valmiina joko sopivaa ala- tai yläosaa. Ja kangasostelukin helpottuu kun ei tarvitse jokaista uutuutta kotiuttaa :)

   Poista
 2. Ihania settejä! Värien valinta alkaa minullakin hahmottua: valkoinen-harmaa-vaaleanpunainen. Kangaskaappi toisaalta näyttää ihan joltain muulta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoissa sävyissä mennään. Mullakin kangaslaarissa on vielä melkoinen sekamelska, mutta jätän osan niistä suosiolla nyt ompelematta. Ehkä mieli muuttuu taas parin kuukauden päästä..

   Poista
 3. Suloisen hempeitä sävyjä! Itse en osaa olla noin järkevä kankaiden värivalinnoissa, lasten vaatekaapit ovatkin täynnä iloisen kirjavaa sekamelskaa. Kiva tuo hihalaskos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mua rupesi ahdistamaan kun vaatekaappi oli täynnä kuosillisia vaatteita, mutta mitkään eivät oikein sopineet yhteen. Tulee tosi vähän ommeltua yksivärisistä, joten olkoon tämä nyt ratkaisu ainakin väliaikaisesti siihen, että ylä- ja alaosat eivät näytä ihan kiljuvilta keskenään.

   Poista