lauantai 27. syyskuuta 2014

Neppariharjoittelua

Olen jostain syystä pelännyt nepparihommia. Parin viikon takaiselta Karnaluks-reissulta ostin vihdoin pihdit sekä kasan neppareita ja sirkkoja.

Ihan putkeen ei ensimmäinen nepparihomma mennyt. Testasin ensin tilkulle. Muuten hyvä, mutta toinen osa jäi vähän repsottamaan. Enemmän voimaa peliin siis. Varsinaisessa koitoksessa voimaa laitoinkin, mutta tinttasin nepparin väärälle puolelle kanttia. Niinpä molemmat kappaleet törröttivät taivasta kohden. Yritin ensin irrottaa toista kappaletta veitsellä, mutta ei onnistunut. Päädyin sitten purkamaan hihaa ja kääntämään pääntien reunan alassuin. Olin sen näin jo ensimmäisellä kerralla muuten vahingossa ommellutkin. Purin ja käänsin oikeinpäin. Vain purkaakseni sen vielä kerran.


Kaavana on Sausage Dog (Ottobre 4/2014) koossa 92. Myös takakappale on tuota kolmiokangasta.


Jatkoin nepparitreenejä kaulurin merkeissä. Tällä kertaa mietin parisen kertaa ennen kunkin nepparin tinttaamista. Kannatti, nyt on nepparit oikein päin. Tässä kaavana on Cosy Piece (Ottobre 4/2014) koossa 92/98/104. Takakappale on joustocollegea, etukappale trikoota. Tuli mukavan pehmoinen ja melko muhkea. Saan tämän omaankin kaulaani pyöräytettyä, joten on aika reilu.Taakse kerääntyy vähän ryppyä, mutta halutessaan voi kiinnittää vain osan neppareista. Mielestäni ihan toimiva kauluri, koon puolesta menee varmaan useamman vuoden.


Molemmissa ompeluissa kävi kuitenkin niin, että unohdin tukikankaat kokonaan. Saas nähdä, miten nämä pysyvät kasassa ilman.

Olen muuten sirkkojenkin kiinnittämistä jo testaillut. Siitäkin riittää juttua, ensi kertaan!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Hienosti lähti sujumaan :) Muistan kun ite aikoinaan opettelin nepparihommia, silloin ei pihdeistä ollut tietoa ,vasaralla paukuttelin :D Aina jokin meni vikaan, alussa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Helppokäyttöisethän nuo pihdit on, ihan omaa huolimattomuuttaan saa nyt kyllä syyttää :)

    VastaaPoista