torstai 11. syyskuuta 2014

Mentaaliompelua ja ensimmäiset taskut

Tämän mekon ompelin mielessäni kasaan parikymmentä kertaa ennen kuin sain kankaaseen yhtään tikkiä. Huolellisen valmistautumisen syynä oli sivusaumaan ommellut taskut. Ensimmäiseni. En käyttänyt ohjeita ja mietin ompelujärjestyksen ja vaiheet huolella ennen aloitusta. Yhden illan leikkasin kangasta ja toisen ompelin.


Käytin Autumn Forestia (Ottobre 4/2014) pohjana ja muokkasin paidasta mekon. Etukappaletta jouduin leikkausvirheen vuoksi vähän muuttamaan, kaarrokeesta tulikin suora. Taskut yritin sommitella silmämääräisesti oikealle kohdalle. Niistä tuli aika pienet ja kauneusvirheitäkin löytyy. Mekon koko n. 86/92.


Aloitin ompeluharrastukseni aika tarkalleen vuosi sitten. Iloitsen siitä, että olen kehittynyt ja uskallan lähteä muokkaamaan kaavoja ja kokeilla jotain ilman ohjeita. Aina en siinä onnistu, nyt kosmeettisista vioista huolimatta mielestäni onnistuin.

Tämä harrastus on hyvin mukautuva. Voi halutessaan ommella samalla kaavalla ja olla siihen tyytyväinen. Paikoin voi hypätä pois mukavuusalueelta ja kokeilla jotain uutta. Riskeerata ja saada monin verroin onnistumisentunnetta. En enää pelkää, että nyt jos epäonnistun, tämä kangas on pilalla. Kankaita tulee koko ajan lisää! Tämän kankaan tunnistavat tietävät, että Hukka teki pitkän matkan kotiin :)


Iloista viikonloppua, minulla se alkoi nyt. Ehkä nähdään lauantaina Karnaluksissa?

Tiina

2 kommenttia: