sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Meidän Maijat

Ompelin jo kesällä itselleni ihanasta Maijat-kankaasta hupparimekon. Kangaspalasta oli tarkoitus tehdä myös Hertalle jotain, mutta eipä siitä jäänyt jäljelle kuin pari Maijaa, jotka applikoin paitaan. Huokasin helpotuksesta kun sain myöhemmin ostettua oman palan Hertallekin.


Hupparimekko on tehty Pentagramin kaavalla (Ottobre 4/2013) 164 leveydellä ja 170 pituudella. Jätin tästä pois kaavan helmassa olevan lisäpalan ja leikkasin vaan yläosaa pitemmäksi ja levensin näppituntumalla helmasta.

Huppuun yritin tehdä jujun. Rypytin framilonilla kangassuikaleen, jonka ompelin hupun reunaan koristukseksi. Tällä kertaa päässä ollut visio jäi hienommaksi kuin toteutus.Hertan paidan pohjana on Little Lamb (Ottobre 4/2012) koossa 92. Hihat pidensin ja kanttasin. Tarkoituksella etsin vähän väljempää kaavaa kun oli joustocollegesta kysymys. Aika hyvinhän tämä kyllä joustaa ja liian hyvät väljyydet jäi tällä kaavalla, pari senttiä kapeampi olisi voinut olla. Hihoihin valitsin Noshin diagonaaliraitaa. Raita on hyvin tummanharmaa, menee melkein mustasta.


Pääntie näyttää epäsymmetriseltä näissä kuvissa, mutta kyllä se ihan kauniin pyöreä on :)


Kun Hertta päikkäreiltä herätessään sai tämän käteensä oli kommentit: "Minun Maijamekko. Tämä on minun oma. Kokeillaan." Omalle Maijamekolle oli selkeästi tilausta. Kangastakin jäi vielä hyvä palanen, joten jatkoa seuraa.

Tiina

2 kommenttia: