torstai 28. elokuuta 2014

Uusi sänky

Pinnasänky on päässyt uuteen kotiin ja Hertta nukkunut jo tovin uudessa isojen tyttöjen sängyssään. Uusi sänky tarvitsi tietenkin myös päiväpeiton. Eipä löytynyt helposti mieleistä kangasta. Varastossa oli entuudestaan ohutta tikkikangasta, jonka toinen puoli oli pehmeää trikoota. Vastinpariksi etsin keltasävyistä puuvillaa. Kolusin verkkokaupat ja Eurokankaan. Ei mitään. Eurokankaasta löysin kyllä yhden aivan ihanan puuvillaan, joka ei yhtään sopinut Hertan huoneen tyyliin tai väreihin. Ostin sen kuitenkin. En ollut vielä ehtinyt aloittaa ompelua kun Hertan pussilakanasettiä katsoessa tajusin, että siinähän se on. Prismasta ostettu sirkusaiheinen pussilakanasetti oli täydellinen. Äkkiä Prismaan katsomaan, vieläkö niitä oli isommassa koossa ja huh, löytyi. Samalla ostin samaan sarjaan valmiit tyynynpäälliset.Vähän oli vaikeuksia tuon peiton ompelemisessa ja niinpä se onkin pari senttiä liian pieni joka reunasta. Meni vähän leikkelyksi matkan varrella.


Nostalgianallejoustista ostin varmuudeksi jemmaan. En oikein osannut nähdä sitä vaatteena, joten ompelin torkkupeiton. Taustapuoleen löytyi varastosta Metsolan apilaa, näiden värit sopivat toisiinsa tosi hyvin. Tämän ompelu onnistui yllättävän helposti, rullasin aina peiton kasaan ja ompelin yhden reunan. Sitten taas rullaus kohti seuraavaa ommeltavaa reunaa ja nättiä jälkeä tuli, ei kupruja eikä vinoja reunoja. Lopuksi vielä kanttasin peiton resorilla. Yhtäänhän tämä ei sängyn muihin tekstiileihin sovi, mutta söpöydessään saa sen anteeksi.
Ja lopulta vielä Eurokankaan paloista löytynyt kaunis puuvilla. Juuri sopiva juniorikoon pussilakanaksi. Tämä odottaa nyt vauvapeitosta luopumisen hetkeä.

Tiina

4 kommenttia:

 1. Onpa niin nätin ja viihtyisän näköistä!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanuus huone <3 niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tämä taitaa olla tällä hetkellä suosikkihuoneeni <3

   Poista