tiistai 12. elokuuta 2014

Mintut Marjanallet

Mahdottoman ihanan värinen tuo PaaPiin minttu Marjanallet. Kaikessa herkkyydessään oli myös haastava kun kangas toi ensimmäisenä mieleen pyjaman. Testailin erilaisia yhdistelmiä ja tämä tummanharmaa pilkku osui nappiin. Varastosta löytyi myös juuri oikean värinen resori. Tällä kertaa pullonkaulaksi muodostui lanka. Onneksi lähimmästä jättikaupasta löytyi rulla tarpeeksi tummaa harmaata.


Kaavana on jälleen Funny Faces (Ottobre 1/2014) koossa 92 pidennetyillä hihoilla. Olen myös muuttanut ompelujärjestystä ja ompelen helman ensin kasaan toisesta sivusaumasta. Sitten rypytän helman ohjeesta poiketen vapaalla kädellä venyttämällä framilonia niin paljon kuin mahdollista. Lopuksi ompelen toisenkin sivun kiinni ja kiinnitän helmaosaan valmiiseen yläosaan. Näin on mielestäni helpompi tehdä varsinkin jos pitää kohdistella raitoja.


Olen jälleen uskaltautunut kanttaamaan kaksoisneulalla. Ompelin pitkään resorin vain kaksinkertaisena kaistaleena pääntielle ja hihoihin. Mutturallan hyvillä ohjeilla olen päässyt jo tällaiseen jälkeen. Onhan tämä hitaampaa tehdä kuin kaksinkertaisella kaistaleella, mutta tulee paljon laadukkaamman näköinen. Kannattaa vilkaista ohjeet.


Vielä riittää aurinkoa!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti