sunnuntai 17. elokuuta 2014

Lettimekkoni

Tunnustan heti alkuun. Kun näin keväällä ensimmäisen kerran tämän kankaan, tuli ahdistus. Mieleen tuli kauhuelokuvan tuntu, jossa vedessä lilluu ruumis ja hiukset kelluvat valtoimenaan. Muutaman viikon kuluttua tästä Vimma Companyn kankaasta alkoi näkymään vaatteita. Ihania leggareita ja mekkoja. Ahdistus vaihtui ihastukseksi. Mutta siinä vaiheessa tämä kangas olikin jo myyty loppuun. Kyttäsin Vimman sivuja ahkeraan ja onnistuin saamaan ensimmäisestä erästä vielä palan itsellenikin.


Kangas vaati pääsyä vartalonmyötäiseksi vaatteeksi. Kirjastoreissulla selasin taas perinteisesti kahdessa minuutissa samalla Herttaa viihdyttäen kaikki Suuri Käsityö -lehdet ja löysin juuri haluamani mallin (SK 2/2014, malli 4, koko 36). Nyt on minullakin lettimekko.Tykkään erityisesti kaavan pääntiestä. Todella maailman helpoin versio ja siinä on pieni juju. Pääntie jää edestä vähän pussiin, joten sen voi asetella haluamaansa asentoon. Olkasaumoihin olisi voinut sentin laittaa lisää leveyttä. Tämä itselle ensi kertaa varten muistiin. Nappasin myös lantiolta vähän mekkoa sisään. Taisinpa laittaa muuten hihoihin pari senttiä lisäpituutta.


Katsoin tarkkaan kankaan ennen leikkaamista. Leikkasin sen silti väärään langansuuntaan. Venyvyys on kuitenkin sen verran hyvä, että se ei haittaa ja tuskinpa tästä kukaan suoraan pystyyn sanomaan, että vinoon meni. Itse mekko oli muuten nopea ommella, mutta tuo punottu vyö, huh huh. Kiersin siis kangassuiruja anorakkinyörin päälle ja tikkasin päältä siksakilla. Ei ihan vartissa valmistunut. Sattumalta sain vyöhön lettimäisen efektin kun siksakkasin "vastakarvaan".


Syksyn sateiden myötä pääsen lettimekkoani vihdoin käyttämään.

Tiina

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tykkään itsekin ja varsinkin tuo pääntie on monesti mulle kompastuskivi. Tässä se onnistu tosi hyvin, kaava pääsee toistekin käyttöön.

   Poista
 2. Voi ei tää on niin ihana <3. Täydellinen! Ei millään sattuisi olemaan niin, että haluisit luopua tästä ja myydä mulle ^_^?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mikä kommentti & kohteliaisuus! Kiitos, näin ihanaa palautetta en ole ikinä saanut :) Mekosta tuli sen verran mieleinen, että vaikkakin tällainen palaute lämmittää mieltä, taidan kuitenkin pitää mekon vielä omassa kaapissa :)

   Poista
  2. Hih, hauska kuulla. Mutta tiedätkös, tästä mekosta innostuneena, mulla on oma viittävaille valmis! Tuurilla sain vielä sopivan palan lettikangasta Vimmalta ja huomenna tulee valmista :). Kiitos sulle siis inspiksestä, ihana mekkosamis ;).

   Poista
  3. Wau, onpa hieno juttu! Ois kiva nähdä mekko jos julkaiset siitä kuvia :)

   Poista
  4. Se ois siinä, hitusen lyhennetty malli sun mekkoon verrattuna:

   http://sannails.blogspot.fi/2014/10/lettimekko-ja-matsaavat-kynnet.html

   Poista
  5. Ihanaa, että inspiroiduit mun mekosta ja mahtavaa, että sait ommeltua oman! Nyt vaan harrastukselle jatkoa. Nuo sinun kynnet on kyllä niin siistit, nostan hattua! :)

   Poista