lauantai 2. elokuuta 2014

Let's jump!

Jumpsuit, haalari, onepiece, Matti Nykäsen mäkihyppyhaalari. Johtuen turkoosista väristä ja joustocollegen pinnasta, niin vain valmis tuotos toi mieleen 80-luvun mäkihyppääjän.

Eipä silti, olen äärimmäisen tyytyväinen tähän haalariin. Ehdin jo aikani haaveilla tällaisen tekemisestä, mutta rohkeus on puuttunut. Vetoketjuhommat ei kuulu suosikkeihin. Kun PaaPiin yllätyspaketista tuli reilu pala tätä joustocollaria, uskalsin ruveta hommiin.


Löysin yhdestä Ottobrestani jumpsuitin kaavan, mutta siinä taakse olisi tullut sauma. Halusin takakappaleen olevan yhtenäinen. Uskaltauduin kaavanmuokkauksiin ja käytin pohjana yöpuvun kaavaa (Nukkumatti Ottobre 6/2012, koko 92). Tällä samalla kaavalla olen parit yöpuvut ommellut, joten se oli tuttu. Avarsin pääntietä ja levensin sekä etukappaleita että takakappaletta jonkun verran. Pidensin myös hihoja ja ompelin niihin ekstrapitkät resorit. Vielä puuttui huppu. Ei muuta kuin itse piirtämään, halusin hiippahupun. Kun hupun kaava oli valmis, näytti se niin omituiselta, että en voinut uskoa sen toimivan. Mutta toimiihan se. Kaulus olisi ehkä saanut olla sentin alempana, niin ei olisi niin lähellä kasvoja.


Vetoketjunkin sain kerrasta paikalleen. Hiukan taistelin sen alaosan kanssa ja ihan ei kaunein lopputulos tullut, mutta paras tähänastisista versioista. Tikkasin sen vielä suoraompeleella ympäriinsä ja ompelin sisäpuolelle vetoketjun päähän resorista pienen tampin hiertymiä estämään.


Mutta kyllä tähän meni aikaa, useampi tunti. Pitkästä aikaa kuitenkin niin suuri onnistumisen fiilis, että kannatti hikoilla ja pakertaa.


Lämpöä lauantaihin!
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti