tiistai 26. elokuuta 2014

Keräilyerä

Jokunen vaate on odottanut bloggaamista kesästä asti. Ei vain ole ollut sopivaa teemaa, johon ne lisätä. No, ei varsinaisesti ole nytkään, joten olkoon tämä sellainen keräilyerä.

Aloitetaan viikonlopun tuotoksista. Uusimmassa Ottobressa on hauska bodyn kaava. Meillähän niitä ei enää käytetä, mutta huomasin ompeluryhmissä monen ommelleen tästä paitaversioita. Miksen siis minäkin. Oma versioni on hieman levennetty, pidennetty ja ilman nepparia. Tämä olisi muuten aivan täydellinen, mutta menin kiskomaan pääntien resoria liikaa ommellessani, joten kangas rypyttyy liikaa. Tästä teen kyllä ehdottomasti toisenkin version, vähemmällä venytyksellä. Kaava siis Sausage Dog koossa 86 (Ottobre 4/2014).Retrokankaiden villitys on omalta osaltani menossa ohi. Jemmasta löytyi vielä pala Verson puodin Taimi-joustista, joten tein neuletakin talveksi odottamaan. Tämä on tehty samalla kaavalla kuin joku aika sitten ompelemani versio. Tällä kertaa ompeluun ei tuhraantunut koko päivää, mutta pieniä kauneusvirheitä tähän silti jäi.

Pääntien resori on leikattu väärään langansuuntaan, ei siis käytännössä jousta paljon mitään. Koska resoripalasta ei saanut enää toista palaa leikattua, päätin käyttää tuota. Tässähän sen ei tarvitse joustaa. Viimeksi ompelin ylimmäisen napinläven ensimmäisenä ja totesin sen olevan virhe. Muistin tämän nyt. Koska testinapinläpi oli onnistunut hyvin, uhmaten lähdin liikkeelle taas ylhäältä. V I R H E. Katsotaan, miten seuraavalla kerralla käy. Tyytyväinen olen kohdistuksiin, ei ihan nappiin, mutta paremmin kuin napinlävet. Kaavana on Cloudy Day (Ottobre 4/2013) 92 leveydellä ja 98 pituudella.Viikonloppuna tuli valmiiksi vielä yhdet housut, ihanasta Murun heppaneuloksesta. Kaavana on Tiikeri (Ottobre 1/2013) koossa 80. Murun kisuneuloksesta ommellut housut on tehty samalla kaavalla aiemmin. Parit perusleggaritkin löytyy kuvasta. Molemmissa kaavana Ruusunpuna (Ottobre 6/2012) koossa 80.


Kesällä syntynyt pieni poika sai lahjaksi Aarrekidin trikoosta pöksyt koossa 56. Kaavana Summer Sea (Ottobre 3/2013). Sekä vyötäröllä että lahkeensuissa käännetyt resorit.


Keräilyerän viimeinen tuotos on pipo, tämäkin jo kesällä valmistunut. Tämä on muistaakseni tehty koossa 50, vähän kaavasta lyhennettynä. Kaava Ottobre 4/2012. Pipo on vuoritettu vaaleanpunaisella trikoolla, se kuultaa kauniisti tuon harmaan läpi.


No huh, jotenkin tuntuu että olen ansainnut lasin valkkaria. Kippis!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti