maanantai 18. elokuuta 2014

Herttainen Hippu

Olen viime aikoina viehättynyt PaaPiin kankaista. Kesällä tilatusta yllätyspussista tuli montaa eri kuosia ja olen ahkerasti ommellut niitä vaatteiksi. Puuvillainen Iso Hippu vähän haki paikkaansa kunnes päätyi paidan etukappaleeseen. Ja miten sattuikin, että Hipun puutarha -kangasta oli pieni pala, josta sain kehykset paidalle. Puuvillan ja trikoon yhteiskokeilu, olkaa hyvät!


Kaavana Autumn Forest (Ottobre 4/2014) koossa 86. Levensin puuvillaista etukappaletta parisen senttiä ja pyöristin helman. Takakappale on suora ja lyhyempi kun kangas loppui pituussuunnassa kesken. Resorina on leveäraitaa ja sen kanssa vähän taistelin pääntiellä. Ensimmäinen kanttaus valkoisilla langoilla oli epäsiisti, joten vaihdoin toiseen neulaan mustan. Nyt molemmissa raidoissa menee oikean värinen lanka. Melkein kokonaisen Hipun sain etukappaleen olkapäällekin mahdutettua.


Takana seikkailee kokonainen kaveri.


Uskon tämän yhdistelmän toimivan käytössäkin kun etuosa on aika väljä ja rypytetty sauma joustaa. Yksi heikko puoli tässä kyllä on. Puuvillan rypistyminen ja laiska silittäjä eivät ole hyvä yhtälö.

Ylimmäisessä kuvassa näkyvä juliste on muuten myös PaaPiin. Ehkä tuo pupunenkin päätyy kankaalle ihastuttamaan?

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti