lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pieni neuletakki, iso homma

Kyllä meni aikaa tämän näpertämiseen, mutta lopputulemaan olen tyytyväinen. Voisinpa tehdä tällaisen toisenkin, kangas on jo mietittynä.

Aika tuhraantui aika pitkälti napinläpien kanssa. Edellisen kerran olen niitä ommellut parikymmentä vuotta sitten eli ei ihan tuoreessa muistissa ollut. Kun koneen manuaalikin oli hukassa, yritin maalaisjärjellä miettiä säätöjä. Jonkunlaisen läven olisin varmaan saanut aikaiseksi, mutta onnekseni manuaali putkahti esiin kaapin kätköistä. Harjoitteluversio onnistui hyvin, mutta ensimmäinen neuletakkiin ompelemani ei. Alalankaa oli puolassa liikaa ja se ei pyörinyt kunnolla, joten napinläven nurjapuoli oli hirveä sotku. Purkamalla selvittiin. Pitää ensi kerralla muistaa ommella ensimmäinen napinläpi jonnekin muualle kuin paraatipaikalle. Mutta siinä ne nyt on, kaikki kuusi allekkain.


Pääntien kanttauksen tein Mutturallan ohjeilla. Ensimmäinen versio epäonnistui ja jouduin purkamaan, mutta toinen meni hyvin. Nurja näyttää vähän rumalta, mutta jos kerran etupuoli on noinkin hyvä, niin ei haittaa!


Kaavana on Cloudy Day (Ottobre 4/2013) 92 leveydellä ja 98 pituudella. Hihoihin olisi kuulunut vielä lisäpalat, mutta minusta niistä olisi tullut tosi pitkät, joten ompelin hihansuihin vain pienet pätkät käännettyä resoria. Nyt näyttää omaan silmään sopusuhtaiselta.Näitä puuvillaneuloksia on kyllä ihana ommella, ehkä tämänhetkinen suosikkimateriaalini! Tämä söpö kangas on Murun ja kuosi sopii mielestäni hyvin tällaiseen vaatteeseen, jossa etukappale on auki.

Helteisen terveisin,
Tiina

2 kommenttia: