tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kaksi maksia ja mini

Maksimekot eivät paljon kaavoja tarvinneet. Tai ehkä olisivat tarvinneet, niin olisin saanut kerralla ne kuntoon. Minimpi versio sentään onnistui kerrasta.

Ensimmäisen maksin kanssa jouduin vähän soveltamaan kun kangasta oli vain metrin pala. Löysin onneksi kangaslaarista lähes samanväristä trikoota, josta leikkasin yläosan. Laitoin hihattoman topin kankaan päälle ja saksin reunoja myöten. Pääntielle ja hihansuille ompelin ensin framilonia, käänsin ompeleen verran nurjalle ja tikkasin kaksoisneulalla. Valmiin mekon yläosa oli mielestäni liian korkea, joten leikkasin olkasaumoista vähän pois. Viisaampi olisi toiminut toisin. Koko hökötys tietysti nousi ylöspäin ja jouduin suurentamaan pääntien ja hihansuut eli koko framilon-käänne-tikkaushomma piti tehdä toistamiseen.Helmaosaan ompelin pienen laskoksen etukappaleelle niin sain siihen vähän eloa. Helmakäänne on ommeltu ainakin kolmella erivärisellä langalla. Eipä tuota onneksi huomaa.Toinen maksimekko on tehty noin puolentoista metrin palasta. Idea on sama kuin ensimmäisessä. Etukappale on piirretty topin pohjalta ja pääntiellä sekä hihansuissa on framilonia. Nyt vedin framilonia jonkun verran ommellessani sitä, joten rypytys esti kääntämisen ja tikkaamisen. Ei se mitään, jätin ompeleet näkyviin. Tai oikeastaan ne hukkuvat kankaaseen tosi hyvin. Helmaosan yläosaan ompelin myös framilonia niin sain siitä vähän runsaamman. Päätin saksia myös tätä mekkoa sen ollessa valmis eli sain treenata framilonin ompelua pääntielle ja hihansuihin tämänkin osalta toistamiseen.


Helmassa on sen verran volyymia, että kiskoo tuota yläosaakin alaspäin. Onneksi päällä näyttää ihan kivalta ja suoralta :)


Kolmannen mekon osalta menin kyllä sieltä, mistä aita on matalin. Leikkasin senkin valmiin topin pohjalta, helman saksin kaarevaksi. Olka- ja sivusaumat saumuroin ja pääntien, hihansuut sekä helman ompelin tiheällä siksakilla kun ei ollut reissussa mukana oikeanvärisiä saumurilankoja rullapäärmeen aikaansaamiseksi. Aikasta helppoa.
Kuvat on otettu reissukohteestamme, iso piha ja ihanat omenapuut <3

Aurinko on täällä!
Tiina

2 kommenttia:

  1. Todella kivoja mekkoja! Pikku hiljaa alkaa itseäkin houkuttaa toi maksimekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kuljin tänään koko päivän tuossa sinisessä mekossa, ihanan vilpoisa hellekelillä! Käytössä vaan huomasin, että helma on pari senttiä liian pitkä, joutuu vielä tuunaamaan sitä :) Tervetuloa lukijaksi!

      Poista