maanantai 9. kesäkuuta 2014

Sekalaista

Nämä vaatteet ovat valmistuneet vähitellen, kukin omassa aikataulussaan.

Tämä myssy meni vauvalahjaksi pienelle pojalle. Kaava on Ottobren Teddymyssy koossa 39 (4/2003). Tästä tuli kyllä tosi iso ja nuo korvalärpäkkeet ui melkein navassa. En osannut kaavaa piirtäessä arvioida kokoa ollenkaan. Tupsun pyöritin päälaelle kun nuo kaarrokkeet eivät täysin kohdanneet ja laki näytti minusta rumalta.Hertalla on ollut kovassa käytössä tämä yökkäri. Tein uuden samalla kaavalla, kokoa isompana eli 92. Kaavana tässä on Nukkumatti (Ottobren 6/2012). Edellisen yökkärin kanssa oli ongelmia, mutta eivät olleet mitään tähän verrattuna. Kaikki meni hyvin vetoketjun ompeluun saakka. Ommellessa sitä vielä ajattelin, että turha tässä on mitään neulata, pystyyhän tämän ompelemaan vapaastikin. Pystyi joo ja lopputuloksena toisen lahkeen etu- ja takakappale heittivät noin viidellä sentillä. Ompelin ne vielä kiinnikin kunnes oli todettava, että ei auta mikään muu kuin purkaminen. Ensin sauma auki ja sitten vetskari pois. Sitten neulasinkin vetoketjun kiinni ja hyvä tuli. Ohjeesta poiketen käytin 60 cm vetoketjua. En jostain syystä löytänyt Karnaluksista piilovetoketjuja kuin 60 senttiin asti.


Tämä paita vähän harmittaa. Tein jonkin verran töitä, että sain raidat kohdistettua. Pinkkiä pääntien resoria oli pieni palanen ja hihansuihin jäi tosi kapeat kaistaleet. Toisen ompelinkin, mutta meni ihan pilalle, joten purin pois ja laitoin tilalle vaaleanpunaista. Ihan kivasti sopii tähän. Ongelma tässä on se, että en osannut ottaa huomioon kankaan vähäistä joustoa ja kyllä oli hankala pukea päälle ja pois. En usko, että tätä voi näin käyttää, joten hätärakaisuna olen harkinnut ompelevani takapuolelle pitsivetoketjun pukemista helpottamaan. Kaavana tässä on Mint (Ottobre 4/2012) koossa 92.


Viimeisenä tuli tilkuista tällainen kesäpaita. Tässä kaavana on Ottobre 3/2014 Wasp Flight -bodyn pohjalta piirretty paita koossa 86.Huomenna pakkaan koneet ja kankaat mukaan ja suuntaan kesälaitumille itäiseen Suomeen. Siellä on hyvä hurruutella kangaslaarin aarteita pois.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti