sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pastillia

Eurokankaan palalaarista kauhoin käteeni aika söpön raitakankaan. Tästä piti tulla hihaton paita, mutta kun tajusin, että minulla "ei ole mitään" Hertan synttäreille, muutin suunnitelmia. Kaava on oma, t-paidan pohjalta piirretty.  Piirsin tähän versioon vain pidemmän helman ja ompelin lyhyen kaistaleen vyön virkaa toimittamaan.


Pääntie ja hihansuut on tehty kolmeen kertaan. Laiskana tein uuden version aina edellisen päälle. Ensin ompelin kaitaalesta kantit, resorinomaisesti. Ne jäivät vähän rumasti lörpöttämään ja olivat tönköt. Käänsin ne seuraavassa versiossa nurjalle ja tikkasin päältä. No ne vasta rumat olivatkin, kangas kupruili joka suuntaan. Kolmannessa versiossa vedin vain pitsit päälle. Rypyt näkyy vieläkin etukappaleella, mutta kärsivällisyys ei enää riittänyt korjaamaan.


Tässä sähläilyssä taas korostuu juuri se, mitä itsessäni ompelijana inhoan. Kun joku menee pieleen, mietin ensin, miten sen saisi korjattua, ilman että yritän korjata sitä alkuperäistä virhettä. Purkkaa tulee purkan päälle. Katsotaan, miten käy seuraavalla kerralla. Josko tästä olisi taas joku oppi päähän jäänyt <3


Mutta onhan tämä ihanan piristävä! Ja raidat, ne meni aika kohdikkain, jes!

Kesälomatunnelmissa,
Tiina

4 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kaunis! Pitsiyksityiskohdat ovat tosi pikantti lisä tähän vaatteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitsiä tähän ei pitänyt alunperin tulla lainkaan, mutta tykkään kyllä, että tuli vähän ilmettä. Käytän pitsiä siis korjailuun... Voivoi, pitäis opetella kyllä tekemään ihan kunnollinen pääntie :)

   Poista
 2. Haa, tunnistan sinussa itseni juurikin tuon mokien "peittelyn" kohdalla, tosin pikkuhiljaa luojan kiitos oon saanut jostain vähän kärsivällisyyttä käyttää myös ratkojaa :)
  Nii ja olen myös ompelijan tytär joka sai oman tyttären ja rupesi ompelemaan :D
  Kaikesta huolimatta ihana mekko ja ihana kangas <3

  iive
  http://iivenihmetykset.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hauska sattuma :) Mäkin pyrin käyttämään ratkojaa, kun joku on menossa pieleen. Mutta kun ollaan jo metsässä, niin sitten rupean keksimään kaikkia vippaskonsteja.. Pitää käydä tutkimassa sinun blogiasi :)

   Poista