maanantai 5. toukokuuta 2014

Ihan pienet housut ja ihan vähän isommat housut

Pääsin ompelemaan vauvalahjan. Tuli merihenkiset pöksyt, tummansinivalkopilkulliset marianneraidoilla. Tällä samalla kaavalla (Ottobre 3/2013 Summer Sea, koko 56) olen kaikki pienet housut ommellut. Kaavahan on aika leveä ja tämä resori on erityisen jämäkkää. Nyt oli kyllä kiskomista, että sain lahkeensuihin resorin venytettyä. Tuli päivän jumpat tehtyä samalla.Kiedoin housujen ympärille Eurokankaasta ostamaani Itse tehty -nauhaa.


Ja vakiokaavaksi muodostunut Ruusunpuna (Ottobre 6/2012) koossa 80 pääsi leikkuuseen tämän Fanttikankaan kanssa. Voi kun tykkään näistä väreistä. Ja voi miten iloinen olen onnistuessani kohdistamaan kuviot näinkin hyvin. Takasaumassa tosin seikkailee yksinäinen kärsänpää. Sen jätin kuvaamatta..


Uutta kaavaa kokeilin näihin housuihin (Ottobre 1/2013, Tiikeri koossa 80). Tarkoitus oli tehdä housut Murun neuloksesta, mutta en raaskinut leikellä sitä ilman varmuutta kaavasta. Tein siis testiversiot tästä Viljamin puodin trikoosta ja veikkaan, että tästä voi tulla uusi suosikkikaava. Kapea, rento malli. Oikein passeli hoikalle lapselle. Resorikaavasta ja ompeluohjeesta en ymmärtänyt mitään, joten leikkasin resorit kaksinkertaisena, vähän kaavasta lyhennettynä. Kun tuli aika kuvata tämä Sateentekijä-kangas, meni aurinko juurikin pilveen. Nimensäveroiset housut.


Molemmat näistä 80 koon housuista ovat meille vielä isoja, vastaavat ennemmin kokoa 86/92.

Olen havahtunut siihen, että lähes kaikki ompelemani lastenvaatteet ovat kuosillisia, osittain tosi värikkäitä. On aika vaikeaa löytää Hertan vaatekaapista ylä- ja alaosaa, jotka eivät riitelisi keskenään. Kun Eurokankaassa oli loppuviikolla alennuspäivät, kipaisin hakemassa kasan yksivärisiä kankaita. Seuraavana projektina on ommella vaatteita, jotka sopivat yhteen jo kaapissa olevien kanssa.

Iloista viikkoa,
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti