sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Auringonpilkkuja

Yöasuksi ompelemani pingviinisetti on päätynyt jokapäiväiseen käyttöön. Toimii päikkäriasuna, kotiolojen riehumisasuna sekä urheilupukuna. Tästähän äiti ilahtui kun tajusi, että tällaisia tarvitaan lisää!


Tämä versio on tehty suoraan päiväkäyttöön, yläosa tummanisinivalkoraidallista ja alaosa keltavalkopilkullista. Aika hyvin sopivat yhteen. Olen kammoksunut raitoja niiden kohdentamisen vuoksi, mutta on raidoissa paljon hyvääkin. Kangasta on helppo leikata ja etenkin helmakäänteen silitys ja ompelu menee taatusti suoraan. Saumurilla ommellessa raidat on mielestäni helpompi kohdentaa. Kun ompelen ompelukoneella, kankaan syöttö ei mene niin tasaisesti. Pitäisi varmaan säätää paininjalanpuristusta. Tai jotain.


Setti on tehty samalla kaavalla kuin tuo yöasukin, housuja (Ottobre 1/2014 Simple and Elegant -setin mamelukit koossa 80) hieman muokkasin väljemmiksi ja paitaan (Ottobre 3/2014 Wasp Flight -bodyn pohjalta piirretty, koko 86) sain tällä kertaa mahdutettua saumanvaratkin.


Tajusin vasta pari viikkoa sitten, miten housujen kuminauhakuja kannattaa ommella. Ompelen siis käänteen kaksoisneulalla ja ennen jätin pienen pätkän ompelematta, josta sitten sujautin kuminauhan sisään. Nyt jätän takasauman ylhäältä vähän auki ja kun sen kääntää nurjalle, on kuminauhakujan suuaukko valmis ja voin hurauttaa kaksoisneulalla koko matkan. Hitsi, miten en ole tätä aiemmin tajunnut.

Toinen asia, jonka tajusin on se, että pääsen viikon päästä käymään Karnaluksissa! Lähdetään yhden yön hotellimatkalle ja vasta matkan varaamisen jälkeen tuli mieleeni, että hmmm... taitaa olla pieni varastontäydennysreissu paikallaan. Aikaa ei ole paljon, joten onni että tiedän, mitä mistäkin kannattaa etsiä. Toivottavasti kassajonot vaan ovat maltilliset.

Aurinkoviikko tiedossa!
Tiina

2 kommenttia: