sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Aika söpöä

Harmaa ja vaaleanpunainen. Miten sopivatkaan yhteen. Pari postausta takaperin lupailin keskittyä ompelemaan Hertalle vaatteita, joita voi käyttää eri ala- ja yläosien kanssa. Vähemmän kirkuvia kuviokuoseja, enemmän yksinkertaisuutta. Tässä ensimmäinen erä.


Tykkään niin paljon! Nämä kankaat uivat toistensa luo kangaslaarissani. Ja kun vielä muistin, että Hertalla on pieneksi käynyt H&M valmispaita kivalla kuvalla, visio oli valmis. Leikkasin kuvan irti, silitin tukikangasta nurjalle ja tikkasin suoraompeleella paitaan. Paitakangas on Eurokankaasta, paksuhkoa harmaapohjaista joustocollegea, pinnassa on pieniä värihiukkasia. Housukangas on puolestaan Murun ehkä ihaninta kuosia, onneksi tätä jäi vielä kaappiin iso pala. Harvasta kankaasta tekee mieli ommella useampaa vaatetta, mutta tästä kyllä tekee.
Paidan kaavana on Mint (Ottobre 4/2012) koossa 86. Housut on tehty Tiikerin (Ottobre 1/2013) kaavalla, tähän kankaaseen minun piti sitä kaavaa ensimmäisen kerran kokeilla, mutta tein varmuudeksi testihousut toisesta kankaasta. Housut on tehty koossa 80. Ainoa asia, mikä tässä setissä harmittaa on paidan ja housujen pieni epäsuhta. Pelkään, että paita menee pieneksi ennen kuin housut ovat sopivat. Äh tuota Ottobren mitoitusta. Vai pitäisikö manata omaa taitamattomuutta kaavojen muokkaajana.

Iloista Äitienpäivää!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Suloinen setti! Juuri viime kerralla hiplasin samaa collegea EK.ssa, mutta jäi vielä ostamatta :) Housut ihan ylisöpöt, mutta pidän kovasti myös tuosta paidan aplikaatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se valmispaita, josta kuvan otin, oli vähän huono. En tykännyt käyttää sitä, vaikka kuvio oli kiva. Nyt sekin pääsee enemmän käyttöön tässä paidassa. Tuo housukangas on jotain niin suloista! Harmaa collari ei oikein sytyttänyt ensihipelöinnillä, se on jotenkin vähän tunkkaisen sävyinen, ei puhdas harmaa. Tuo vaaleanpunainen onneksi tuo siihen vähän eloa :)

      Poista