keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Uusimman Ottobren kesäsetti

Mustavalkoinen väritys ei ehkä ensimmäisenä herätä kesäisiä ajatuksia, mutta yläosaa dominoiva valkoinen raikastaa tätä settiä. Testasin uusimman Ottobren (3/2014) Spot Fish -paitaa rypytetyillä hihoilla (koko 86) ja Soccer Player -housuja (koko 80). Tykkään noista paidan hihoista, tuovat tyttömäisen twistin. Housuista jätin polvipaikat pois, voi olla että ompelen vielä toiset pöksyt, joihin testaan niitä.


Paita tuli valmiiksi jo viikonloppuna ja eilen illalla ajattelin äkkiä hurauttaa housutkin kasaan. Äkkiä ja hurauttaa eivät kuitenkaan toteutuneet kun sähläsin ihan urakalla. Ohjeessa käskettiin ommella resori kaitaleena lahkeensuihin. No näin tein. Meni nätisti. Vaihdoin ohjeen ompelujärjestystä ja ompelin seuraavaksi haarasauman, kuten olen housuissa tottunut tekemään. Tämän jälkeen vuoroon tulivat sivusaumat ja jostain ihme syystä käänsin resorin kertaalleen sisäänpäin. Tajusin puolessa välissä sivusaumaa, että nyt meni joku pieleen. Purkamaan. Seuraavalla kerralla sain sivusauman kasaan, mutta resorit eivät tietenkään kohdanneet nätisti. Kun tikkasin niiden saumoja, tuli toisesta todella ruma, sekin piti purkaa. Kohtalaiset niistä lopulta tuli, mutta oli viimeinen kerta kun kaitaleena mitään resoreita yritän ommella. Olen rinkulanaisia.

Kuminauhakujankin osalta homma vähän kosahti kun vartavasten tarkistin, että jätän pujotusreiän housujen takapuolelle. Etupuolella se kuitenkin on. Lohduttauduin sillä, että ei sitä näe kun paita on yleensä aina housujen päällä. Jouduin nimittäin surraamaan kujan toista päätä useampaan kertaan ja ommel näkyy juurikin valkoisen pallon päällä suttuna. Eilen oli kyllä sellainen olo, että jos kaikki voi mennä pieleen, niin nyt menee. Mielessä myös pyöri, että minkä ihmeen takia näitä vaatteita pitää itse ommella kun valmiinakin saisi.


Lopputulokseen olen kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen. Huonojakin hetkiä tarvitaan, että osaa taas arvostaa vaatteen kasaan saamista ilman kömmähdyksiä.

Housut sopivat hyvin myös aiemmin ompelemieni t-paitojen kanssa. Tuo teippi on muuten Tigerista. Ostin juuri tällaista tilannetta varten, että saan housut kuvattua paremmin. Aivan surkiaa tuo teippi. Älköön kukaan hairahtuko ostamaan sitä!Rentouttavaa pääsiäisaikaa!
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti