keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Tunikakompastus

Oli aika selvää, että tästä suloisesta pyykkinarukankaasta tulee kesävaate. Harmikseni päässäni ollut visio ja lopputulos eivät nyt kuitenkaan kohtaa toivotulla tavalla.


Halusin tehdä ilmavan kesäpaidan, jonka pääntien, hihansuut ja helman ompelen rullapäärmeellä. Rullapäärmettä en ollut aiemmin kokeillut, mutta luotin siihen, että saumurin ohjekirjan mukaan kun säädöt laitan, niin siinähän se on. Ei ollut. Rukkasin säätöjä joka suuntaan ja sain jonkinlaista jälkeä aikaiseksi, mutta en minä kyllä tällaista itseltäni tilannut. Pitää vielä treenata.Ennen rullapäärmettä kompastuin kyllä kaavaankin. Ottobren Kukkopilli (1/2009) vastasi paperilla aika hyvin sitä, millaisen paidan halusin. Kaavassa on napit takana, ne jätin pois ja leikkasin takakappaleen siis ilman nappikaistaletta. Silti tästä tuli aivan valtava. Koko on 86 ja palojen yhteenompelun jälkeen tämä näytti siltä, että olisi mahtunut minullekin. Pääntie oli jättimäinen, joten ompelin siihen framilonia saadakseni sitä vähän pienennettyä ennen resorin ompelua. Kivasti se pienenikin ja rypyttyi hyvin, mutta joku tässä kokonaisuudessa vielä tökkii. Yritän kuitenkin nauttia ihanasta kankaasta ja antaa helmojen hulmuta. Kesää kohti!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää lopputulos henkarissa, vaikket itse lopputulokseen täysin tyytyväinen olekaan. Hauska ja kesäinen on kangas tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jos mielessä ei olisi ollut niin vahvaa visiota, olisin tyytyväisempi tähän. Nyt tämä vaan tuntuu niin kaukaiselta suhteessa siihen, mitä halusin. Mutta, tämähän tarkoittaa, että jäi parantamisen varaa ja taas saa ommella :)

      Poista