lauantai 26. huhtikuuta 2014

Aika paljon pilkkuja

Noshin suloista kangasta oli jäänyt pieni pala ompeluryhmän haasteesta. En saanut mitenkään siitä kokonaista t-paitaa leikattua, joten Eurokankaan pinkki pallotrikoo pääsi etupuolen yläosaan sekä hihoihin. Takapuoli on kokonaan tuota vihreäpohjaista kangasta. Pinkit eivät ole näissä samansävyisiä, mutta ei onneksi osu silmään. Ainakaan minun :)


Pilkuista riitti hyvin myös leggareihin sekä tuohon hattuun. Voi murmur, että hatun kanssa oli vaikeuksia. En jaksa edes koko tarinaa selittää, mutta sanottakoon, että ohje olisi voinut selkeämpi ja ompelijalla olisi voinut olla ajatus ja vapaa järjenkäyttö enemmän pelissä. Jos joskus vielä tätä yritän tehdä, niin oion kyllä muutamissa kohdissa. Hyvä pihahattu tästä kuitenkin tuli. Hertta sen jo puolivalmiina kaappasi päähänsä ja hyvin kelpaa onneksi valmiinakin. Mittasin Hertan päänympärykseksi 48 cm, mutta tein tämän suoraan 50 kokoon. On ihan himpun verran väljyyttä, mutta ei haittaavasti. Kaavana on Ottobren 3/2014 kesähattu. Lehti on mystisesti hävinnyt eilisen illan tuoksinassa, joten hatun nimeä en tähän saa. Saman lehden Spot Fish -paitaa käytin t-paitaan, koko 86. Kaavan nimen lunttasin aiemmasta postauksestani :)


Leggarit ovat Ottobre 6/2012, Ruusunpuna ja nyt normaalia pienemmässä koossa eli 74 cm. 80 koolla ompelemani ovat aika hurjankokoisia, joten nämä ovat varmasti nyt napakat, eikä lahkeet rullaannu liian pitkinä.

Tässä paidan värit parhaimmillaan.


Musta lammaskin joukkoon pääsi. Lämpimien kelien tullessa halusin Hertalle yksinkertaisesta trikoosta pipon. Viime kesänä hänellä oli valmispipo, jonka päässä oli solmu. Lähdin ilman kaavaa sellaista jäljittelemään ja tässä tulos. Ei tuonne päähän mitään solmua saa, mutta menköön tällaisena puolihiippaversiona. Koko n. 80. Ja tuo päässä oleva härpäke on siis pyykkipojan koriste, ei kuulu pipoon :)


Vaatteiden lisäksi meillä on ollut viime päivinä pilkkuja myös muualla, Hertta sairastui vesirokkoon. Lisäksi koko perhe on flunssassa ja itse nukuin viime yönä viitisen tuntia valvoessani Kankaiden Yötä. Käpyseltä ja Viljamin puodilta onneksi löytyi ihania juttuja, joita jään odottamaan. Ja terveitä päiviä!

Aurinkoa,
Tiina

2 kommenttia: