lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kukkaniitty

Tämä kangas on niin kaunis. Pala osui käteeni Eurokankaan palalaarista, materiaali on jotain viskoosintyyppistä ohutta kangasta. Vajaa kolmen metrin pala maksoi reilut 7 euroa. Pakkohan se oli ostaa. Löysin samaa kangasta myöhemmin vielä yhden kukkarivillisen. Ostin senkin.

Monta päivää mietin, mitä kankaasta tekisin. Mekko, se oli selvä, mutta millainen. Vähitellen ajatus kirkastui. Lippahihojen kaava on Joka tyypin kaavakirjasta. Itse mekon kaava on Minuuttimekon, Surrur tee oma Marimekkosi -kirjasta. Tai siis eihän tämä enää ole mekko vaan tunika.


Niin, mekko piti tulla, mutta helman kanssa taistelin. Kun olin sen saanut tikattua vuorin kanssa, oli vaan todettava, että ruma on. Purkamaan ja framilonia vuoriin ja helma pussiin. Nyt on kaunis, mutta ei sellainen kuin olisi halunnut.


Ennen helman purkamista olin jo käyttänyt enemmän aikaa purkamiseen kuin ompelemiseen. Tunika on kokovuoritettu ja voin kertoa, että olen purkanut hihat ainakin viisi kertaa, pääntienkin kerran. Molemmissa hihoissa on edelleen pienet kauneusvirherypyt, mutta kun kangas alkoi olla jo sen verran reikäinen purkamisen ja uudelleenompelun jäljiltä, totesin, että olkoonsa. Hihat ovat niin vartalonmyötäiset ja lyhyet, että rypyt eivät suoraan pistä silmään.


Siitä yhdestä kukkarivillisestä ompelin vielä tuubihuivin. Ja ensimmäisestä kangaspalasta jäi sen verran, että mekon siitä vielä saa. Sama taistelua en enää halua, joten sen ompelen kyllä täysin valmiskaavasta ja ohjeiden mukaan. Ei enää kaavayhdistelyitä ja oman pään varassa ompelua.

Nyt haasteena on, että minkäs alaosan kanssa tätä oikein käytetään?

Tiina

4 kommenttia:

 1. On kyllä ihana kangas ja kaunis vaate.

  VastaaPoista
 2. Jonkun kivanvärisen minihameen kanssa tää on pop! Ja sit ehkä myös leggarit ja balleriinat niin avot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös, että leggarit varmaan paras alaosa. Sukkiksien kanssa pidettäväksi vähän turhan lyhyt omaan makuuni. Nyt puuttuu enää balleriinakelit :)

   Poista