torstai 27. maaliskuuta 2014

Kesä ja meri

Ne tulivat tästä mekosta mieleeni. Löysin Eurokankaan sekundapaloista isot palat tummansini-valkoista pilkku- ja raitakangasta niin halvalla, että oli pakko ostaa. Jotenkin synkiltä nuo kankaat näyttivät kun niitä katselin, mutta sitten tuli ajatus. Sekaan hieman punaista.


Tässä mekossa kiteytyy taas se, miksi ompeleminen on niin kivaa. Yhdestä ajatuksesta ja pienistä palasista kasautuu palapeli ja niistä vaate. Ennen sen valmistumista otetaan pari palaa pois ja vaihdetaan muutaman palan paikkaa. Suunnilleen noin mielessäni syntyvät vaatteet. En osaa piirtää vaan ajattelen vaatteen auki.

 
Kaava on siis oma, pitkähihaisesta paitakaavasta muokattu. Tästä tykkään sen verran, että voisin tämän pohjalta tehdä Hertalle kaksivuotismekon. Röyhelön tein käsin rypyttämällä ja on aika epätasainen. Mietin, että voisin kokeilla rullapäärmeen käyttöä ja tehdä yksinkertaisen röyhelön seuraavaan versioon. Pitää vaan opetella se rullapäärme ensin...


Aurinkoa!
Tiina

4 kommenttia:

 1. Kaunis ja tyylikäs mekko! Tosi hyvin käy tuo punainen siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tuo punainen on just oikee piristys tähän kun sininen on yksistään niin tumma.

   Poista
 2. Kaunis ja klassinen mekko! Taidankin jäädä samalla lukijaksi kun olen täällä muutenkin piipahdellut katselemassa ompeluksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)

   Tervetuloa! On niin mukava saada uusia lukijoita, toivottavasti viihdyt :)

   Poista