keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Resorisäärystimet

Viime perjantain ompeluhaasteena oli inspiroitua arjen väreistä. Avuksi annettiin muutama valokuva, joista itse valitsin Portobello Roadin pastellinsävyiset talot. Pää sanoi heti, että yksivärisistä kankaista pitää lähteä liikkeelle. Ja niitähän mulla taitaa olla peräti kolmea, kaikki vielä tummia. Vaan onhan mulla säkillinen resoreita, osaa vielä metritolkulla.

Olin jo jonkin aikaa haaveillut säärystimistä, tosin joustofroteisista. Haasteen myötä tuli sitten tämäkin aukko täytettyä. Vaan olipa näissä yllättäen hommaa. En ollut miettinyt, minkäkokoisia suikaleita tarvitsen, joten haasteen alettua rupesin mittailemaan kinttua. Päätin tehdä ylöspäin levenevät säärystimet, kintun muotoa mukaillen. Palasten leikkeilyyn meni aikansa. Kapeammat on 30 senttiä leveitä, 5 korkeita. Leveämmissä leveys on 40 cm.


Kun ihana (lue jotain muuta) saumurini heitti hyppytikit kehiin, oli ompelujälki hirviää. Siirryin ompelukoneeseen. Kun säärystin oli kasassa, totesin, että ihan hyvin se voi olla tasapaksu. Yläosa jäi nimittäin tyhmästi tönköttämään. Leikkasin turhat pois ja ompelin vielä ylös ja alas leveämmät resorit. Melkein kaksi tuntia meni tällaisten puikuloiden tekoon! Todennäköisesti joudun näitä vielä paikkailemaan kun hyppytikit irvistävät.

Mutta onhan nämä ihan söpöt :) Mitä tulee alkuperäiseen tehtävänantoon arjen väreistä, ei oma arki kovin pastellihömppäistä ole. Vaatteet ovat tummia ja arki yhtä rutiininomaista suorittamista. Piristäkööt nämä värit kevättäni. Niin ja aurinko, se kurkistelee jo paljon!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti