lauantai 1. helmikuuta 2014

3 x nafti pääntie

Otin eilen illalla vielä loppukirin tammihaasteessa ja ompelin Hertalle paidan sekä mekon. Tammikuun aikana 14,5 metriä kangasta sai uuden olomuodon, suurin osa vaatteena. 8,4 metriä tuli puolestaan ostettua, joten saldoksi jäi miinusta 6,1 metriä. Ajattelin jatkaa kirjaamista, huomasin sen hillitsevän ostohimoa :)

Ompelin tänään päikkäriaikaan toisenkin mekon. Molemmissa näissä on pohjalla Kisuliini (Ottobre 6/2012), helman piirsin vapaalla kädellä. Koko vastannee 86/92. Tuo norsukangas oli odottanut vuoroaan jo kauan. Siinä haastena oli resorin löytäminen. Kankaan värit ovat todella syvät ja ehdin jo tilailla parit punaiset resorit tuota varten. Koneella ne näytti sopivilta, mutta luonnossa aivan liian valjut. En muistanutkaan, että minulla oli tuota punavalkoraidallista hyvä pätkä jemmassa, sehän sopii tähän hyvin. Hihat leikkasin lyhyempinä ja pidensin puolestaan resoreita.


Samaa resoria laitoin myös toiseenkin mekkoon. Tätä turkoosia Sokerihiiret-kangasta löysin ihan tuurilla Kankaiden Yönä ja nyt vasta uskalsin toisen palan saksia. Toinen pala jää vielä hetkeksi varastoon, siitä tulee ehkä huppari.


Tänään Hertta halusi kokeilla näitä vaan mitä ihmettä. Kumpikaan ei sujahtanut pääntieltä läpi. Olen onnistunut ompelemaan liian tiukat pääntiet. Jopas jotain. No purkaahan ne sitten pitää.

Tämän paidan pääntietä en jaksanut purkaa vaan vedin luovasti saksilla niskaan kolmion ja reunustin sen samalla nauhalla kuin pääntienkin. Hertta sai joululahjaksi yhden liivimekon, joka kaipaa alleen yksiväristä paitaa. Sellaista ei kaapista löytynyt, joten tämänkin tein Kisuliinin pohjalta noin koossa 80. Ompelin pääntielle framilonia ja se ei oikein onnistunut nätisti, joten riskillä surautin tuota nauhaa pääntielle ja eihän se joustanut tarpeeksi. Liian pieni oli siis tämänkin pääntie. Mutta nyt mahtuu sentään tämä päälle :)


Saumuri temppuili taas eilen ja tänään meni kokonaan sekaisin. Jonniin verran kypsynyt olen ja jos se ei seuraavan huoltokeikan jälkeen ala toimimaan, on meidän suhde todella katkolla. Mur. Enää en usko, että vika on vaan ompelijassa.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti