torstai 23. tammikuuta 2014

Unisettejä

Hertta sai sänkyynsä uuden pussilakanan ja tyynyliinan tästä suloisesta sydänpuuvillasta. Tämä on aikuisten valmispussilakana, jonka ostin aikeenani tehdä tästä ainakin puuvillainen kevättakki Hertalle. Löysinkin paremman kankaan takkiin, joten hyödynsin valmiin pussilakanan saumat niin hyvin kuin mahdollista ja ompelin tämän setin. Kun ensi kerralla haluan ommella tyynyliinan, katson ensin mallia valmiista tai etsin ehkäpä jopa ohjeet. Mutta kiva setti tästä tuli!


Pari pyjamasettiäkin innostuin ompelemaan. Tämä ensimmäinen on tehty vanhasta trikoomekostani. Se oli raskauden aikana venynyt liikaa, joten otin sen uusiokäyttöön ja leikkelin pyjamaksi. Mekossa oli vyötäröllä nauhakuja, joten kangasta ei pystysuunnassa ollut kovinkaan paljon. Puuttuvat sentit korvasin resoreilla. Hihansuihin jätin alkuperäiset käänteet. Paita on ommeltu Kisuliinin kaavalla (Ottobre 6/2012) koossa 86. Samaisen lehden Ruusunpuna-leggareista tein nuo pöksyt koossa 80. Lisäsin kaavaan vain vähän leveyttä. Tuo kangas on ihanan pehmeää ja ohutta, juuri sopivaa yöasuun.


Olin tilannut tämän punaisen kankaan Sampsukasta jo aiemmin aikeenani tehdä siitä paita. Mitä enemmän sitä katsoin, sitä enemmän siitä rupesi tulemaan pyjamakangas. Kangasta jäi hieman puuttumaan, joten paidan hihat on punaisesta trikoosta. Sävy ei täysin oikea ole, mutta eipä tuo pyjamassa niin tarkkaa ole. Tämä setti on tehty koossa 92, paita on Little Lamb (Ottobre 4/2012) ja housut Saimi (Ottobre 1/2009).


Onnettoman huonoja räpsäisyjä. Sain joulupukilta hienon kameran, jonka hienouksia en osaa vielä käyttää. Vähitellen :)

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti