sunnuntai 5. tammikuuta 2014

(Työ)vaatteita

Hyvää alkanutta vuotta!

Omani alkaa isolla muutoksella kun palaan töihin kuun lopussa. Hertta onneksi jää vielä kotihoitoon, joten hänen osaltaan muutos ei ole niin iso kuin päiväkodinaloituksessa. Se odottaa vuoroaan sitten kesän jälkeen.

Olen ostanut itselleni viimeksi vaatteita muutamaa lukuunottamatta ennen kuin tulin raskaaksi. Vaatekaappi kaipasi todellakin päivitystä ja hankinkin sinne jo uudistusta valmisvaatteilla. Kävin mm. H&M:ssa ja ne vaatteethan ovat aivan luokattoman huonosti viimeistelty. Tai siis jätetty viimeistelemättä. Eihän ne tietysti paljon maksa, mutta silti loppuviimeistelyt olettaisi olevan tehty. Muutaman vaatteen kokeilin myös ommella ja tässä tuotoksia. Osa näistä pääsee työkäyttöönkin :)

Tästä mustavalkoisesta paidasta tykkään ja on kivantuntuinen päällä. Takakappale on myös tuota musta collegea, ainostaan etukappale on raidallista joustocollaria. Ihana kangas! Löysin sen Eurokankaan palalaarista, mutta oli harmillisen pieni palanen. Kokonaista paitaa siitä ei saanut, no eipä tarvinnut myöskään raitoja näinollen kohdistaa. Kaavana Ottobre 4/2013 Square tunika 170 cm koossa. Helma on takaa pidempi ja kaareva, etupuolen piirsin suoraksi. Taskun ompelin pussukaksi ja kohdistin raidat tarkoituksella väärin.

 

Ostelin syksyllä Marimekon ysmyiltä pari trikookangasta, tässä toinen mekoksi ommeltuna. Hirveä kangas! Haituva tuli pintaan jo esipesussa ja kangas takertuu koko ajan itseensä kiinni ja kerää kaikki hiukset ja langat. Tästäkö niitä valmisvaatteitakin tehdään? No kangasta ei voi tästä mekosta syyttää, en oikein tykkää. Jos en vedä armottomasti mahaa sisään, tätä ei voi käyttää. Ja sellainen reilun kahdeksan tunnin mahansisäänveto nyt ei houkuttele. Helmaan halusin hieman pussitusta ja erinäisen sähläilyjen jälkeen helma on kursittu kasaan käsin. Tein tähän myös vyön, mutta ei sekään oikein toimi. Kaavana käytin Joka tyypin kaavakirjan raglanpaitaa, pidensin vain helman.


Eilisten testien tuloksena syntyi tällainen paidan ja tunikan yhdistelmä. Kaava on sama kuin tuossa raitapaidassa, mutta tein helman suoraksi ympäriinsä. Helmaan laitoin framilonin ja sitten tuollaisen kaistaleen, josta jäi solmimisnauhat sivulle. Ikinä en ole tuollaista tehnyt ja ilman kaavojakin sain sen nyt onnistumaan. Pääntien vedin myös hatusta ja tein savupiippukauluksen. Senkin leikkelin ja ompelin oman pään varassa, ihan hyvä tuli. Ehkä olisi himpun löysempi saanut olla ja pidempi jos haluan pitää kaksinkerroin. Mutta kokonaisuudessaan tykkään tästä. Ja tuo kangas on taas Eurokankaan palalaarista, pitsineulosta. En ole romanttisten hörhellyksien ystävä, mutta tämä kangas oli pakko saada. Onnistuin sen tosin leikkaamaan väärään langansuuntaan, mutta eipä tuo taida haitata.
Perjantain ompeluhaasteena oli ommella jotain, missä oli korkeintaan neljä saumaa. Tämä tuli minulle kuin lautasella kun olin ostanut jälleen Eurokankaan paloista itselleni liivimekkokankaan 6 eurolla. Kaavana on Marimekon minuuttimekon kaava ja paria minuuttia ennen ompeluhaasteen alkua huomasinkin, että kaavassa oli rintamuotolaskokset. Saumojen määrä olisi noussut kuuteen, joten jätin ne pois. Pääntie ja kainalot on kantattu vinonauhalla. Niskassa on sellainen pisarahalkio, joka on myös kantattu, mutta huomasin, että sitä joudun varmaan paikkailemaan kun kangas vähän repsottaa yhdessä kohtaa. Mutta muutoin tämä on minusta ihana, tuo kangas on niin kaunis.


Ja parit tuubihuivit vielä kaupan päälle. Nämäkin Eurokankaan paloista.FB:n ompeluryhmässä on tammikuun ajan käynnissä plus/miinuslaskenta. Ostetut kankaat ovat plussaa, ommellut miinusta. Olen tällä hetkellä n. 5 metriä miinuksella. Tarkoituksena olisi päästä mahdollisimman suuresta osasta kankaita eroon. Pääsee sitten hankkimaan uusia :)

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Tiina


2 kommenttia:

  1. Kivoja, erityisesti tykkään tuosta pitsineulospaidasta! Mä roikun myös usein Eurokankaan palalaareilla, välillä osuu hyviä löytöjä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Siitä tais tulla munkin suosikki näistä :) Joo, siellä on välillä tosi ihania juttuja ja sitten on pakko ostaa, vaikkei olisi mitään ajatusta, mihin kankaan käyttää.

    VastaaPoista