sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Täydellinen hame

Täydellinen hame ainakin siinä mielessä, että lopputulos vastaa päässäni ollutta visiota. Haaveilin farkkutyylisestä pussihameesta, jossa on rypytetty tasku. Ja tässä se nyt on! Tykkään niin kovasti.


Kaava on A-linjainen hame Joka tyypin kaavakirjasta. Jätin kaikki sisäänotot pois ja piirsin alhaalta leveyden kahta kokoa suurempana, että saisin hameeseen enemmän massaa. Vyötäröltä puolestaan lyhensin kaavaa, että saisin siitä lantiomallisen. Kangas on Eurokankaan puuvillaa, tuollaista farkulta näyttävää. Eurokankaasta ostin myös vuorikankaan, liukkaan viskoosin. Onneksi myyjä älysi kysyä, mitä kankaasta meinaan tehdä, itse olisin nimittäin ostanut puuvillaa vuoreksi. Vuori on lyhyempi ja alaosasta myös kapeampi kuin päällikangas. Ompeluohjeen tähän pussihameeseen kurkkasin Karkelot-blogissa. Suosittelen vierailemaan jos et ole sitä vielä tehnyt.Vyötärölle ompelin leveän resorin ja taskun olen tehnyt ihan omasta päästäni. Ompelin siihen framilonia, että sain yläreunan rypyttymään. Framilonia on myös hameen helmassa ja osan helman rypytyksistä tein käsin.


Voi kun olen tyytyväinen, että kerrankin sain tehtyä sellaisen vaatteen, jonka halusin. Tämä pääsee varmasti työkäyttöön :)

Leppoisaa sunnuntain jatkoa,
Tiina

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis hame! Tuo tasku kruunaa kokonaisuuden :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Oon ihan käsittämättömän tyytyväinen tuohon taskuun kun sain sen väkerrettyä ilman ohjeita ja ratkojaa :)

    VastaaPoista