perjantai 31. tammikuuta 2014

Sikinsokin

Hermostuin jokunen viikko sitten makuuhuoneessa lojuviin kangaskasseihin. Osa meni myyntiin, osan lahjoitan pienille askartelijoille ja osan silppusin tilkuiksi. Ja näistä tilkuista ompelin pienen kassin. Palat on leikelty käsivaralla, eikä kassissakaan ole mitään mittoja mietitty, joten yksi nurkka vetää tänne ja toinen tuonne. Ei haittaa. Kääntökassin toinen puoli on sydänpuuvillaa ja toinen puoli on kasattu joustavista tilkuista. Aikamoinen väripläjäys. Ja siellä makkarissa makoilee edelleen muutama kangaskassi, mutta nyt lähes kaikille kankaille on mietittynä jo käyttötarve.
Peruspaitojakin tuli kaksi ommeltua. Tämä harmaapohjainen kuosi on yksi suosikeistani. Kaavana Kisuliini koossa 86 (Ottobre 6/2012).


Verson puodin Sokerihiiret pääsi toiseen paitaan. Tässä käytin kaavana Little Lamb'a (Ottobre 4/2012) koossa 92. Tällaisten peruspaitojen ompelu sujuu nykyään jo sujuvasti, harvemmin tarvitsee mitään purkaa. Edistysaskeleita on siis otettu :)Ompeluryhmän tammihaaste loppuu ihan pian. Olen tähän mennessä ommellut tammikuun aikana reilusti yli 10 metriä kangasta. Määrään olen tyytyväinen huomioiden saumurin kaksi huoltokeikkaa ja töiden aloituksen. Aika monta metriä on tullut myös ostettua. Huomenna sulkeutuu kirjat, joten katson sitten lopulliset luvut. Vielähän tässä ehtisi miinusta tehtailla :)

Viikonloppua odottaen,
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti