lauantai 18. tammikuuta 2014

Röyhelöä

Ompelin Hertalle kaksi mekkoa, joissa on hieman hörhellystä helmoissa. Molemmat ovat kokoa 92, joten hetken nämä joutuvat vielä kaapissa odottamaan prinsessaisempia leikkejä.

Sain eilen saumurini huollosta ja ompelun iloa kesti noin viisi sekuntia. Vasen neula katkesi ja loppuilta menikin saumuria manaillessa. Sain aina hetken ommeltua ja runks, vasen neula vääntyi. Muutaman neulan uhrasin, sitten luovutin. Huoltokeikka taas odottaa.

Tästä Viljamin puodin Vadelmapellosta ei välttämättä kovin moneksi pitokerraksi ole, saumuri temppuili tätä ommellessa koko ajan ja näyttäisi olevan kangas mukavasti reikäinen saumoista. Äh. Leikkasin tämän myös väärään langansuuntaan, vaikka olin juuri kangasta asetellessani katsonut, miten päin kaavat laitan. Laitoin kuitenkin väärin. Resorikin on hieman väärä vihreä. Voevoe. Aina ei mene putkeen. Kaavana tässä on Ottobren (4/2013) Circus Horse -tunikamekko.


Uusimman Ottobren (1/2014) kaavoja pääsin testaamaan eilisillan ompeluhaasteessa. Saumuri siirtyi nurkkaan häpeämään ja otin ompelukoneen käyttöön. Sekin rupesi yskähtelemään loppumetreillä, mutta nippanappa sain tämän valmiiksi kahdessa tunnissa.

Kotiin tuli yllätyspaketti Nosh Organicsilta ja paketista paljastui kangasta, jota ei vielä kaupasta saakaan. Ihanan keväinen lintukangas vaati päästä mekoksi. Ensin ajattelin ommella tuolla Circus Horse -kaavalla tästäkin mekon, mutta muutinkin mieltä ja kokeilin tuon uusimman lehden Funny Faces -mekkoa. Se on hyvin samankaltainen, mutta helmaosa on puuvillaa ja alahelmassa on valkoisesta puuvillasta taitettu tere tuomassa hiukan särmää mekkoon. Tästä tuli kyllä söpö mekkonen ja kaava vaikuttaa hyvältä, ehkä hiukan leveältä tosin. Tein tämän siis koossa 92 ilman saumavaroja. Saumurin vielä jotenkin toimiessa ompelin eilen Hertalle rattaisiin peiton lämmittämään. Toisella puolella on fleecehaalarista jäänyt jämäpala ja toisella puolella raitatrikoota ja siksakjoustista. Mukavan taipuisa ja pehmoinen viltti, toimii varmasti matkapeittonakin.


Ensi viikolla aloittelen töissä. Ompeluille ei jää enää samalla tavalla aikaa, mutta kyllä sitä aina jonkun tunnin viikosta saa nipistettyä.

Aurinkoa lauantaille!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Tuo Sava-veivimekko on tosi kaunis! En oikein tykännyt lehdessä tuosta kaavasta, mutta sun ompelemana näyttää hyvältä. Tuo tere on kuin piste iin päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuossa mekossa on elementtejä, joista en oikeastaan pidä (väri, hörhellys), mutta jostain syystä kokonaisuutena tykkään tästä ihan hirveästi. Kaavassa jäi omaan makuun hihat liian lyhyiksi, jatkoin ihan suosiolla perusresoreilla. Ja olen samaa mieltä, tuo tere toimii kyllä hyvin. Pitää jatkossakin muistaa hyödyntää.

      Poista