maanantai 2. joulukuuta 2013

Saumuriharjoittelun tuotoksia

Minulla onpi saumuri! Kiitos siitä salaiselle ompeluharrastukseni tukijalle :) Saumuri muutti meille perjantaina ja olen nyt joka päivä sillä sauman tai pari ommellut. Harjoitusta se kyllä vaatii, tottuminen uuteen koneeseen ja namikoihin kestää aikansa kun käsi tottumuksesta vaeltaa automaattisesti peruskoneen tahtiin. Ja tuli eilen todistettua, että saumurilla ei ihan tuosta vaan lennosta vaihdeta kangastyyppiä toiseen ja jatketa huristelua. Langankireyksien säätöä pitää kyllä harjoitella ja lankoja en ole vielä edes yrittänyt vaihtaa. Vähitellen tulemme tutuiksi.

Harjoituskappaleina tein tuubihuivin, kaksi pipoa, Hertalle päikkäripökät ja tonttulakin. Ompelin eilen myös tiskirätin joustisjämistä, mutta varjeltakoon teitä siltä näyltä. Sitä ei kuvista löydy, vaikkakin rätin toiselta puolelta löytyy ihanaa Sokerihiiri-kangasta.

Tuubihuivin tein näistä ensimmäisenä. Kangas on Metsolan trikoota, olin sen vaan kuivattanut vinoon ja nyt koko huivi vähän kiertää. Onneksi käytössä ei haittaa.

 
Toisena ompelin Sammalpolusta vuoritetun pipon ja piipersin tupsun sitä koristamaan. Neropattien jämistä tuli tänään valmiiksi toinen pipo, myös vuoritettu. Tämän tupsussa on myös heijastinlankaa mukana. Kysyin mieheltäni, kehtaako kulkea kanssani jos päässäni on tämä pipo. Kysyin varmuudeksi kahdesti. Kangas kun kaikessa ihanuudessaan on jonkin verran lapsenmielinen. Molempien kaava löytyy Ottobresta 4/2012.
Hertta sai unipöksyt kettutrikoosta. Näihin jouduin sujauttamaan kuminauhan resoriin kun se oli taas liian löysä. Resorit ovat ihan tummanvioletit, Marimekon huonoa tuotantoa. Kaavana näissä on Ottobre 3/2013 Summer Sea -housut 86 koossa. Sekä vyötärö- että lahkeensuun resorit leikkelin huomattavasti kaavaa lyhyemmiksi, koska halusin näiden olevan lyhyet housut.


Tänään piirsin oman kaavan tonttulakkiin ja hurautin punaisesta joustofroteesta Hertalle lakin. Koska minulla ei ollut oikeanväristä resoria, laitoin pääntielle valkoisen resorin ja tein vielä lakin päähän villatupsun. Uhkaavan isolta vaan näyttää tuo päänympärys, pitää aamusella sovittaa ja katsoa, joudunko purkuhommiin.Kun noita tupsulankoja kaivelin, löytyi kaapista tällainen neulottu kauluri tai mikä lie. Muistelen, että sain tämän valmiiksi pari vuotta sitten, en vaan jaksanut päätellä lankoja. Teinpä senkin nyt samaan syssyyn, meni ehkä kaksi minsaa. Että silleen.


Olen suunnitellut tänään joululahjalistaa, pääsee saumuri pian tositoimiin!

Tiina

4 kommenttia:

  1. Ihanat pipot!! Ja hyvät värit tuossa neulomuksessa. :)

    VastaaPoista
  2. Onnea uudesta saumurista! Mä pääsen ihan just samoihin harjoittelupuuhiin! Jipiii! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja etukäteisonnittelut myös sinulle :) nyt kun on saumuroinnin makuun päässyt, niin eipä ole ikävä hidasta siksakkaamista ja tuplahurautuksia. Niin ja tervetuloa blogin lukijaksi :)

    VastaaPoista