sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Käynti Karnaluksissa ja joululahjomuksia

Varoitus, tämä teksti sisältää paljastuksia :) Olen nyt ommellut kasan joululahjoja ja huikkaan HEP kun tulee kohta, josta eteenpäin ei kannata jatkaa, jos epäilee saavansa minulta pehmeän paketin.

Aloitan kuitenkin Karnaluks-kuulumisilla. Viime keskiviikkona käväistiin mieheni siskon kanssa päiväseltään Tallinnassa ompeluostosmatkalla. Suuntasimme ensin Hagelin-kangasliikkeeseen, joka käytännössä on kangasvarastohalli. Suurin osa kankaista maksoi 2,60 € / metri, mutta itselle ei löytynyt mitään mieluista siltä puolelta. Koristenauhoja ostin kymmenen metriä eurolla ja kovikekankaat maksoivat 1,80 € / metri. Niitä tuli myös ostettua. Matkakaverini löysi kankaitakin reilun IKEA-kassillisen. Näiden kantamusten kanssa suunnistettiin Karnaluksille. Siellä hurahti parisen tuntia ja napsin ensimmäisenä koriin saumurilankoja, alle kaksi euroa per rulla. Haalin myös ompeluneuloja ja ihania puuhelmiä, joista olen jo muutaman kaulakorun tehnyt. Loput ovat päätyneet Hertan leikkeihin.

Molempien ostokset, oli näissä kantamista.


Karnaluksiin kannattaa varata aikaa sekä käteistä. Vaikkakin huomasin, että eräällä rouvalla oli vain kortti ja maksu onnistui verkkopankissa paikan päällä. Neulelankaosasto jäi kokonaan katsomatta, samoin kaikki vetskaririvit. Jäi olo, että jos Karnaluksissa ei jotain ole, sitä ei kyllä tarvita. Valikoima oli käsittämätön ja kauppa ahdas sekä sokkeloinen. Ajan ja käteisen lisäksi suosittelen mukaan kärsivällisyyttä ja kevyen vaatetuksen :) Myöskin taksin ottaminen satamaan kuuluu seuraavalla kerralla ostoslistalle. Meidän järjettömien kantamuksien raahaaminen kävellen ja loppumatka juosten oli melekosen hikistä hommaa. Mutta ehdittiin laivallekin, jäi vielä minuutti ylimääräistä aikaa...

Käväisin viikolla myös työpaikan pikkujouluissa, jonne sai halutessaan viedä lahjan annettavaksi vähävaraisille perheille. Mietin pitkään, mitä voisin ommella jollekin lapselle; pipon, housut, päädyin paitaan. Tämä on tehty Kisuliinin kaavalla (Ottobre 6/2012) koossa 86. Toivottavasti tämä tekee jonkun pienen neidin onnelliseksi. Tämä oli muuten pitkästä aikaa ompelus, jossa en tarvinnut ratkojaa lainkaan!

Ja nyt huudan HEP niille, jotka epäilevät joululahjojensa paljastuvan seuraavissa kuvissa. HEPHEP!


Olen tehtaillut viikonloppuna tuubihuiveja oikein urakalla. Niiden lisäksi on valmistunut kestorättejä joustisjämistä. Hurauttelin myös pari pipoa, toinen koossa 50 ja toinen koossa 56. Näiden kaava on luottopipon kaava eli Ottobre 4/2012. Tässä välissä voisin huudahtaa hallelujah tuolle saumurilleni! Ilman sitä olisin vielä ompelemassa noita huiveja. Tuubihuvien ja pipojen kankaat ovat löytöjä Eurokankaan palalaareista.
Tein myös käsivaralla ruokalapun ja tämä osasi kyllä koetella. Halusin laittaa kanttinauhan tuohon reunaan ja sen ompelin ja purin ainakin seitsemän kertaa, koska ommel meni aina nurjalla ohi nauhasta tai sitten se meni niin lähellä ulkoreunaa, että näytti tosi tökeröltä. Ratkaisuna ongelmaan leikkasin lappua pienemmäksi ja täten sain samalla reunoja ohennettua. Olin nimittäin ommellut lapun jo kasaan ja kangaskerroksia oli reunassa useampi. Tein tuosta "kaukalosta" tarkoituksella yli-ison, että se lörpöttää sopivasti. Kokemus on osoittanut, että lituska kaukalo on yhtä tyhjän kanssa. Kangas on paksua Marimekon puuvillaa, tein kaksinkertaisena. Tarkoituksella valitsin myös tämän tumman kuosin, tässä nyt ei ihan heti bataattimössöt näy.


Joululahjatehtaamo ei vielä lepää, päinvastoin, hommiin pitää lähteä!

Tiina


4 kommenttia:

 1. Ensinäkin, ihana paita! Ihan äärettömän tärkeää, että on vielä olemassa välittäviä ihmisiä! Ja Karnaluks, voi kun sinne taas pääsis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oman lapsen myötä on ruvennut enemmän ajattelemaan muitakin, etenkin lapsia. Toivottavasti paita menee tarpeeseen! Ja tuo Karnaluks, keväällä haluan mennä uudemman kerran :)

   Poista
 2. Ooo, oon silmät kiiluen lukemassa muiden Karnaluks-postauksia. Itsellä kyseinen paikka vielä kokematta.

  VastaaPoista
 3. Siellä on sellainen tavaranpaljous, että vaatisi varmaan useamman reissun ennenkuin olisi ehtinyt koluta kaikki nurkat kunnolla :)

  VastaaPoista