lauantai 21. joulukuuta 2013

Kangaskassia tuunaten

Eilen osallistuin taas ompeluryhmän perjantaihaasteeseen. Tässä haasteessa kotiin tuli jälleen paketti, jonka sai avata vasta perjantaiaamuna. Paketista paljastui kangaskassi ja haasteena oli tuunata se omanlaiseksi. Kassissa komeili jo hauska liekkipierumies, joten ihan tyhjästä ei lähdetty liikkeelle.


Perjantain aikana mielessä kävi, että pitääkö osallistuminen kuitenkin jättää väliin kun miehen joululahja oli vielä aloittamatta ja aika ihan kortilla. Mies onneksi lähti illalla jouluostoksille ja sain salaista ompeluaikaa, jonka käytinkin tehokkaasti hyväksi. Mieheni joululahjaa en vielä tänne laita, paljastetaan se vasta aaton jälkeen.

Tuunaukseen sain idean itse kuvasta. Liekkipieruhemmolla on tuollaista salmiakkikuviota hatussa sekä rinnuksissa ja päätin tehdä samantyylistä kuviota mustalla kangastussilla. Leikkasin sopivan kokoisen salmiakkiruudun pahvista ja ilman sen suurempaa suunnitelmaa rupesin kuvioita värittämään. Jossain vaiheessa keksin tehdä osan vain ääriviivoilla. Näitä kuvioita oli enemmänkin kunnes lennosta päätin värjätä kaikki kuitenkin mustaksi. Tussi oli eri mieltä ja hyytyi kesken homman, joten nyt noita ääriviivallisia jäi vain pari hassua. Olen tähän kuitenkin tyytyväinen, pääsee varmasti käyttöön ja toivottavasti joku ompeluryhmäläinen minut tästä tunnistaa ja tulee moikkaamaan :)


Kaikki jouluaskareet on nyt valmiina, huomenna juna suuntaa kotiseudulle. Tämän illan lepään sohvalla ja mussutan konvehteja. Sanottakoon tätä sitten vaikka lomaksi! Ompelutaukoakin tulee reilu viikko, mutta ainahan sitä voi kompensoida ostamalla kankaita verkkokaupoista :)

Iloista ja rentouttavaa joulunaikaa!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti