torstai 19. joulukuuta 2013

Joululahjat ei ota loppuakseen

Tämän kuun ompelut on keskittynyt lähes täysin joululahjoihin. Nälkä rupesi kasvamaan syödessä ja päätin ommella kummityttöjen lisäksi myös Hertan serkuille paidat. Tähän satsiin mahtui jokunen ärräpää, mutta aloitetaan onnistumisista.

Tämä 74 koon paita on tehty Mint-kaavalla (Ottobre 4/2012). Kankaaksi valikoitui Verson puodin oranssi Sokerihiiret, joka oli jo hetken aikaa ehtinyt odottaa ompeluinspiraatiota. Tästä tuli kyllä aika suloinen retropaita! Resorit on ihan tummanruskeat.


Metsolan vihreä apilajoustis oli odotellut vielä Sokerihiiriä kauemmin tarkoitustaan. Nyt se löytyi, paita pääsee erään pienen pojan vaatekaappiin. Tämä on kokoa 128 cm ja kantajalleen varmaan vielä vähän reilu. Kaavaksi poimin Autumn Stripes -raglanpaidan (Ottobre 6/2013) ja tämä oli mielestäni parempi raglanpaidan kaava kuin seuraavassa paidassa, jonka pääntiestä tuli yli-iso. Valitsin paitaan ruskean resorin tuomaan lisää "poikamaisuutta", kaksoisneulatikkaukset on myös ruskeat.


Ja tämä se osasi ärsyttää! Ensimmäinen paitatekele meni roskakoriin, oli eri kankaasta ja siinä ei loksahtanut mikään paikalleen. Tai ei se vielä roskakorissa ole (paitsi henkisessä sellaisessa), jos siitä saan jotain Hertalle pelastettua. Kaava on Ruler koossa 134 (Ottobre 4/2013). Tämän pääntien purin kertaalleen ja laitoin leveämmän resorin. Eniten tässä kuitenkin harmittaa tuo vinoonleikattu kangas, joka varsinkin helmasta pomppaa silmille. Mutta toivottavasti tämän saaja keskittyy kuitenkin enemmän johonkin ihan muuhun :)


Ehdinpä ommella Hertalle pienen kauppakassinkin. Hänestä on niin mukavaa purkaa ostoksia kauppareissujen jälkeen, joten nyt sitä voi harrastaa monta kertaa päivässä :) Tämä menee joulupukin säkkiin noiden muovisten ruokatarvikkeiden kanssa. Kassin piirsin ihan käsivaralla, tuli juuri sopivan kokoinen.Kävin viime perjantaina Wanhan Joulumyyjäisissä ja mukaan tarttui Tanyasumilta ruskeaa sydänjoustista. Tuo ruskea väri on aivan ihana ja sopii mielestäni myös jouluun. Niinpä saumuri laulamaan ja leggarit jouluaatoksi. Tämän yläosaksi sopii keltainen apilamekko. Ei kaiken tarvitse olla jouluna punaista :) Leggarit on tehty koossa 80 ja kaavana Ruusunpuna (Ottobre 6/2012).


Loppusuoralla ollaan, mutta isoin yksittäinen työsarka vielä odottaa. Parisen päivää tässä on vielä ompeluaikaa ennen kuin meidän pesue puksuttaa junalla joulun viettoon.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti