perjantai 15. marraskuuta 2013

Yksi kaava, kolme mekkoa

Innostuin tehtailemaan mekkoja vai tunikoitako nämä ennemmin ovat. Kaikissa on pohjana sama kaava, jonka olen muokannut paitakaavasta. Tällä samalla kaavalla olen tehnyt aiemmin Sirkusnorskutunikan.


Ensimmäisenä tein keltaisesta Siiri&Myyry-kankaasta version, jonka pääntiehen laitoin framilonia. Halusin vaihteeksi jotain muuta kuin resorikanttauksen. Pääntie onnistui muutoin hyvin, mutta kun olin reunan kääntänyt nurjalle, paikoin se törrötti rumasti kun en ollut ommellut sitä tarpeeksi reunasta kiinni. Aika monta kertaa sitten purin ja käänsin uudelleen. Loppujen lopuksi sain törrötyksen pois, mutta sitten pääntie oli puolestaan oikealta ruma. Peitin sen jotenkin ompelemalla reunaan pitsikuminauhaa.


Punainen Kioskikisutunika on ihan perusvaate, vähän mokasin hihansuiden kanssa kun oli tarkoitus laittaa pidemmät resorit. Leikatessa ei ollut taas ajatus mukana. Muutoin ihan kiva mekkonen, paitsi että kankaanvinoonleikkaamisen mestari oli taas liekeissä, ugh.


Mutta tämä viimeinen. Kauneinta, mitä olen ompelukoneestani saanut irti. Metsolan keltainen apila sai koristuksekseen ruskeaa joustista ja siihen täydellisesti sopivan ruskean pitsin. Pitsi on Kestovaippakaupasta, samoin kuin Siiri&Myyryn musta pitsikuminauha. Puunapit sopivat mekkoon täydellisesti. Tässä oli aika paljon näperreltävää, mutta oli kiva tehdä kun ainekset olivat kohdallaan. Idea tähän on Ottobren (4/2009) Anemone Stripes -paidasta, mutta tein oman kaavani pohjalta.


Nyt taitaa olla Hertan tunikavarasto hyvällä mallilla. Jostain syystä tykkään ommella näitä, ehkä jostain kivasta kankaasta vielä yksi tai kaksi :)

Leppoisaa viikonloppua,
Tiina

4 kommenttia:

  1. Voi kiitos, siitä tuli ihan suosikkimekko :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis tuo viimeinen. Kivoja ensimmäisetkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon, pitäisi enemmänkin jaksaa näperrellä, niin saisi kivoja yksityiskohtia :)

    VastaaPoista