sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Valenappilistapaitoja

Hertan vaatekaappi kaipasi paitatäydennystä ja ihan peruspaidan tekeminen ei nyt innostanut. Tosimummon hyvillä ohjeilla ompelin ensimmäiset nappilistani, valemalliset. Sehän oli ihan helppoa ja pienellä lisätyöllä sain paitoihin ihan uuden twistin. Näitä ompelen varmasti jatkossakin. Tukikangastakin pääsin ensimmäistä kertaa käyttämään. Ompelin sitä sekä paitaan että resoriin ja sen ansiosta lörpän resorinkin sain hyvin asettumaan kohdalleen.


Vähän ollaan siinä hilkulla, tuleeko näistä nyt liikaa sellainen vaarinpaita/pyjamafiilis. Varsinkin Käpysen Neropatit herättää minussa yökkärifiiliksen, se johtuu ehkä tuosta värityksestä. Kettukangas on Kangas-Mallasta ja sitä jäi vielä melkoinen pätkä myöhemmin käytettäväksi. Kivasti muuten sopii tuo keltainen resori vihreäruskeaan kankaaseen.Kaava on taas Ottobresta (4/2012), tämä Mint-malli on täydellinen hoikalle lapselle. Koko näissä on n. 80, kaavat olen muistaakseni piirtänyt 86 pituudella ja 80 leveydellä.

Nyt ompelua odottaa kasa leikattuja vaatteita ja eilen sain valmiiksi fleecehaalarin, pitää kirjoittaa siitä ihan lähipäivinä :) Niin ja joulukalenteri pitäisi tehdä, kohtahan tulee jo hoppu.

Tähän sunnuntaihin on kuulunut ystäviä ja brunssia sekä käsipallopelissä jännäämistä. Loppuilta pitää hengähtää, joko sohvalla tai koneen ääressä.

Tiina

2 kommenttia:

  1. Valenappilista odottaa miulla vielä kokeilua, tosi mukava lisä peruspaitaan! Pitääpä tuota kaavaa kokeilla omallekin hoikkispojalle :)

    VastaaPoista
  2. Tykkään kanssa, että piristää peruspaitaa kummasti. Suosittelen tsekkaamaan ne Tosimummon ohjeet (muitakin varmasti löytyy), olivat tosi havainnolliset. Ja kaava on toimiva, tuon pohjalta ompelen kaikki mekot ja tunikatkin :)

    VastaaPoista