lauantai 30. marraskuuta 2013

Suomen suurin joululahja

Eilen oli taas ompeluryhmän perjantaihaaste. Nyt haasteena oli ommella pehmolelu Suomen suurimpaan joululahjakeräykseen. Osallistumispäätös oli helppo, vaikkakin olin aiemmin päivällä hakenut SAUMURIN! Tarkoitus oli siis käyttää ilta sen testaamiseen, mutta asiat tärkeysjärjestykseen. Ehdin koeajaa saumuria ennen haasteen alkua ja voi kun sillä sai nopsaan nättiä saumaa aikaiseksi. Mutta nyt asiaan, saumurista lisää myöhemmin.

Niin, siis pehmolelu piti ommella ja olen aiemmin tehnyt oman kaavan pohjalta unipöllöjä, en muita pehmoja. Unipöllöä en nyt halunnut ommella ja muistin, että olin tilannut Kankaiden yönä PaaPiilta Tee se itse -bambin, joka vielä odotteli ompelemistaan. Otin sen kaavat käyttöön ja tein tämän bambin käyttämättömästä pussilakanasta, jonka toinen puoli on punainen valkoisilla sydämillä ja toinen puolestaan valkoinen punaisilla sydämillä. Näillä tarvikkeilla lähdin illan koitokseen.


Bambi oli aika pikkutarkkaa ompelemista, mutta enpä arvannut että suurin haaste odotti lopussa. Kääntäminen oikeinpäin vei jo tovin, mutta bambin käsinsulkeminen oli taas se työläin vaihe. Kädet meinasivat krampata kun jouduin puristamaan aukkoa niin lujaa kiinni. Aukko on bambin masussa ja jalkojen töröttäessä koko ajan edessä, oli pienessä tilassa nyrhääminen hankalaa. Sisuvaihde jälleen päälle ja ajatukset hyvän tarkoituksen miettimiseen ja tikkausta loppuun asti. Tällä kertaa onnistuin pysymään myös tavoiteajassa eli koko homma alusta loppuun kahdessa tunnissa. Nyt jos joku ihmettelee, että miten käsintehdyt pehmolelut ovat kalliita, niin ompelepa yksi ja laske tunnit ja tuntipalkkasi. Niin. :)

Tästä tuli niin söpöinen <3. Bambi jatkaa matkaansa johonkin Suomen sairaaloista, en ole vielä päättänyt, minne sen lähetän. Toivottavasti se ilostuttaa jotain pientä potilasta.


Lähden taas harjoittelemaan saumurointia, että saan tuotoksiakin tänne esille :)

Hyvää ensimmäistä Adventtiviikonloppua!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Minä tykkään tästä ihan hirmusti, pitää pian ommella se originaali meitä ilahduttamaan :)

    VastaaPoista