torstai 14. marraskuuta 2013

Sarja aivopieruja ja yökkäri

Aika monta aivopierua törähti ilmoille ennenkuin tämä yökkäri oli valmis. Olin aikeissa myydä tämän Hattarakekkereiden jämän, mutta tajusinkin sen olevan juuri hyvä yökkäriin. Kaavoja piti aika lailla mallailla pieneen kankaaseen ja reunoja nuollen saksin palat. Kaava on Ottobren (6/2012) Nukkumatti koossa 86.


Trööt! Ensimmäinen aivopieru parahti kun olin ajatellut leikata hihapalat niin, että kuviot tulee etupuolelle, mutta leikatessa olin sen jo unohtanut. Ohjeessa käskettiin käyttää piilovetoketjua, joten läksin paikalliseen kivijalkamyymälään sitä ostamaan. Olisi sitten pitänyt olla piilovetoketjuun tarkoitettu paininjalkakin. Myyjä kyllä sanoi, että kun taidokkaasti ketjun ompelet, saat sen normaalillakin vetoketjupaininjalalla ommeltua. Röhönaurua. No trööt ilmoille vaan.


Kolmas turahdus tuli kun haarakappale piti ommella yökkäriin. Ei ollut mitään aavistusta, mitenpäin se pitäisi asetella ja pohdin jo Ompeluelämään kysymyksen postaamista. Päätin kuitenkin ommella sen oman pään varassa ja kun rupesin miettimään, miten vetoketju asettuu, tajusin, että pala on väärinpäin. Purkuhommiin.


Pohdiskelin, pitäisikö vetoketjua varten laittaa tukikangasta yökkärin reunoihin, mutta ohjeessa siitä ei ollut mitään, joten en laittanut. Truuttruut. Vetskari ryppyää. Mutta iloinen olen siitä, että vetoketjun muutoin sain ihan välttävästi ommeltua. Loppupätkän piilottamisen kanssa jouduin taistelemaan ja purkamaan, mutta nyt se on piilossa. Tämä oli ensimmäinen vetskari, jonka vaatteeseen ompelin, nyt on sekin peikko selätetty!

Resorien kanssa päästelin myös ilmoja. Ensin leikkasin hihapalat kaavan mukaan, mutta en ottanut huomioon, että en ommellut niitä ohjeen mukaan, joten resorit vaikuttivat liian lyhyiltä. Uusia saksimaan. Yhden resorin olin myös ommellut rinkulaksi väärään suuntaan, siitä onneksi selvisin purkamalla.

Ulkonäöllisesti tämä nyt on, mitä on, mutta käyttötarkoituksessa se ei haittaa. Tärkeää olisi, että yökkäri olisi mukava päällä, se vähän pelottaa kun palautetta ei vielä saa. Toivotaan parasta!

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti