lauantai 23. marraskuuta 2013

Ompeluryhmän perjantaihaaste & Mansikkapaikkahuppi

Liityin jokin aika sitten erääseen ompeluryhmään, jossa on perjantaisin ompeluhaaste. Osallistuin nyt ensimmäiseeni ja tällä kertaa kyseessä oli yllätyspaketti. Kotiini saapui torstaina kirjekuori, jonka sain avata perjantaiaamuna kahdeksalta. Samalla paljastettiin haaste; ompele jotain pikkujouluista, joulun odotukseen sopivaa. Kuoresta paljastui n. 80x80 cm palanen vihreää tähtitrikoota. Olin aavistellut haasteen liittyvän jouluun ja miettinyt pehmoporon tekemistä. Kuin näin kankaan, ei se mielestäni ollut yhtään poromainen, joten muutaman minuutin tuumaushetki ja vihreä väri soitti kelloja. Joulukuusi!

Tästä lähdettiin liikkeelle...


Ompeluaika oli illalla klo 21-23. Muutama minuutti yli yhdentoista oli tämä setti valmis. Kuusi, alunen, tähti ja pienet paketit. Tarkoituksena oli myös ripustaa pieniä huovasta leikeltyjä sydämiä kuusenoksille, mutta käytännössä näytti tökeröltä, joten jätin sydämet pois.

... ja tähän päädyttiin.


Nyt tämä jouluinen setti on olkkarin pöydällä, pianhan tässä saa jo kaivella muutkin joulukoristeet esiin. Meille ei taida tänä vuonna tulla oikeaa kuusta lainkaan, joten tämä menköön korvikkeena. On myös vähemmän imuroitavaa tiedossa :)

Ompelin viikolla myös yhden hupin eli hupparin. Tämä Metsolan Mansikkapaikka ei netissä oikein sytyttänyt, mutta kun sain sen käsiini, en ole voinut kuin ihastella. Ihanat värit ja paljon yksityiskohtia. Marimekon Ysmyiltä ostettuja resoreita tuli nyt ommeltua ensimmäistä kertaa ja olen kuullut niistä enemmän huonoa kuin hyvää. Huonot olivat myös omat kokemukseni, hirveää kantattavaa. Purin useaan otteeseen ja rumaksi jäi edelleen. Hihansuut ja helma ovat ok. Tämä on tehty samalla kaavalla kuin aiemmatkin hupparit (Ottobre 4/2009), nyt vaan kokoa pienempänä, koossa 80.

Huono kuva, mutta tässä oikeat väritOlisi pian ompeluaikaa tiedossa ja parit työt jo leikeltyinä. Niiden kimppuun siis, vaikka aurinkokin paistaa!

Ihanaa viikonloppua,
Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti