torstai 7. marraskuuta 2013

Hihaton Hertta-toppi

Sampsukalta on tullut Hertta-trikoota, eikä liene yllätys, että tilasin sitä heti. Tästä on kaavailtu tehtävän vaatetta sekä äidille että tyttärelle. Äiti sai tällä kertaa omansa ensin.


Kangas on mielestäni sen verran elävä, että en osaa oikein kuvitella sitä isoina pintoina päälleni. Niinpä ensimmäinen Hertta-vaate on hihaton toppi. Piirsin uusimmasta Ottobresta (6/2013) Polka Stripes -topin 164 cm koossa. Pituuden otin tosin 170 koosta. Lopputuloksessa ei ole kyllä mitään tuosta kaavasta. Piirsin nimittäin etukappaleen yhtenäisenä ilman nappihalkiota. Kun vertasin kaavaa valmistoppiin, totesin sen olevan tosi leveä ja kavensin kyljistä huomattavasti. Myös kaula-aukon muutin paljon syvemmäksi, helmaan lisäsin puolestaan senttejä. Kun etu- ja takakappaleet oli ommeltu toisiinsa, kavensin toppia vielä ainakin neljä kertaa. Vieläkään se ei ihan tiukka ole, mutta vartaloamyötäilevä kuitenkin.


Resorit oli jälleen kerran kompastuskiveni. Leikkasin sekä hihansuut että pääntien 0,70 kertoimella, mutta varsinkin pääntie on ihan lörppö. Ärsyttää kun kompastelen resorien kanssa jokaisessa vaatteessa. Tätä en jaksa purkaa kun ei tätä tule yksistään pidettyä kuin kotona ja lörppö osuus on selkäpuolella. Ei satu siis omaan silmään pitäessä :)

Hertasta on tarkoitus tehdä vielä ainakin pipo ja omalle Hertalle jotain tyttömäistä.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti