maanantai 18. marraskuuta 2013

Fleecehaalari lämmikkeeksi

Tässäpä ensimmäinen oikeaan tarpeeseen tekemäni vaate :) Tajusin, että Hertalta puuttuu talvihaalarin alta väliasu. Nyt käytössä oleva villahaalari on leveä ja lyhyt, varsinkin lahkeet loppuvat kesken. Päätin ommella fleecehaalarin ja aika kauan metsästin muuten sitä fleeceä. Valikoimat ovat aika suppeat ja halusin neutraalin värityksen, mutta kuitenkin jollain kuosilla. Tämän tähtifleecen löysin Kestovaippakaupasta. Olisin halunnut tummanruskean, mutta sitä ei ollut vielä saatavilla enkä halunnut jäädä odottamaan. Tämä hiekanvärinen on ehkä vähän laimea, mutta rauhoittaa kun vastinparina on räikeän pinkki haalari (aleostos, ilman hyvää alennusta olisi jäänyt ostamatta).


Kaavana on 80 koon potkupuku vanhasta Ottobresta (3/2005). Leikkasin vähän reilummilla saumanvaroilla ja pidensin sekä lahkeen että hihan resoreita. Ompelin tämän suoraompeleella ja voi taivas, miten paljon nopeammin tuli valmista kun ei tarvinnut peruskoneen tiheällä siksakilla tykittää. Saumurikuume vain kasvaa. Olipa hyvä, että ompelin sen unihaalarin harjoituksena, nyt sain haarakappaleen kerralla oikein päin ja vetskarikin meni paremmin.


Tähän olen tyytyäinen, kasvunvaraa tosin on ihan reilusti. Mutta mahtuupa sitten allekin vaatetta eikä heti kinnaa saumat vastaan. Tätä ollaan nyt pariin otteeseen jo pidetty ja tuntuu oikein toimivalta. Varsinkin nuo lahkeen resorit ovat sopivan napakat, eikä lahje rullaudu ylös kun kiskon haalarin lahjetta kenkää laittaessani. Pääaukko jäi turhan suureksi, mutta alle sujahtaa joka tapauksessa joko kauluri tai kypärämyssy, joten ei haittaa käytössä.

Tämä päivä on mennyt joulukalenterin parissa, siinä hieman idea muuttui lennossa :)

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti