sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Vaaleanpunaista höttömöttöä

Karsastan vaaleanpunaisia rimpsurampsuhörhelöitä. Jos Hertalle joskus tulee prinsessavaihe, voidaan hörhelöihiin pukeutua hänen niin halutessaan, mutta niin kauan kuin pystyn vaikuttamaan hänen vaatteisiinsa, välttelen hörhellyksiä. Tämä Viljamin puodin Hattarakekkerit oli kangasta tilatessa siinä rajoilla, onko liian vaaleanpunainen makuuni. Ehkä, mutta menköön poikkeuksena :) Kangas tuntuu mukavalta ja sitä oli helppo työstää. Ja nuo hahmot on kyllä tosi söpöjä.


Tyttömäinen kangas vaati myös tyttömäisen kaavan, joten uskaltauduin kokeilemaan Ottobren 4/2013 Lil' Darling'ia. Tämä on tehty koossa 86. Pääsin ompelemaan ensimmäistä kertaa framilonia pääntien etureunaan ja hihansuihin ja se oli helppoa ja mukavaa. Jätin alkuun muutaman sentin pätkän ja merkkasin kynällä nauhaan sen pätkän, jonka siksakkaan kankaaseen. Sitten vaan armotonta nauhan kiskomista ja kone siksakkaamaan. Jos yhtään epäilyttää nauhan käyttö, kannattaa googlata ohjeita ja rohkeasti kokeilemaan.
Sain äidiltäni metritolkulla vanhoja resoreita, joista otin tähän käyttöön valkoista. Ensimmäisen pääntien erän purin kun pääntiestä tuli aivan valtava. Seuraavan resorin leikkasin varmaan 0,5 kertoimella ja ommellessa lyhensin sitä vielä entisestään kun se vaan venyi ja paukkui. Kun resori oli pääntiessä kiinni, näytti se ihan hyvältä, mutta kun kaksoisneulalla sen kanttasin, oli se taas venähtänyt hurjasti. Myös hihansuut näyttää tooosi isoilta nyt ja framilonrypytykset meni ihan hukkaan. Eli ei tarvitse toiste tuolla resorilla mitään kantata.


Pisarahalkio onnistui nätisti, mutta ongelmia tuotti napin lankasilmu. Eurokankaasta ei löytynyt mitään järkevää lankaa, ostin lopulta sellaista pyöreää kuminauhaa. Sen ompelu kapeaan kanttiin oli hankalaa ja lopputulos vähän tökerö. Pääntien resorikin näyttää nyt huonolta kun sitä on jyrätty eestaas. Millaisella langalla se silmu kannattaa tehdä? Tykkään kyllä tästä kaavasta, vaikka siinä onkin vähän liikaa piiperrystyövaiheita omaan makuuni.

Ompelin viikolla myös vielä yhden unipöllön, tämä meni lahjaksi pienelle tyttöselle. Pinkki kangas aiheutti päänvaivaa ja olin jo heittämässä pyyhettä kehään, mutta sisulla (ja kiukulla) köröttelin loppuun asti ja siinä se nyt on, kolmas ja toistaiseksi viimeinen unipöllöni :)


Testasin eilen illalla myös Kahden sauman mekkoa, siitä tulossa oma tarinansa kunhan saan sovituskuvat napsittua.

Tiina

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla ja kaunis tyyli. Selaan tässä nyt kaikki läpi, mutta kommentoin tähän:

    Pese resori ensin, sitten kun kanttaat sillä seuraavaksi, älä usko mitään 0,8 tai 0,7 kertoimia, vaan venytä niin paljon kuin antaa vaan periksi. Älä pois heitä :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos ihanasta palautteesta ja tervetuloa blogin lukijaksi :) ja kiitos vinkistä! Resorit on mulle haastavia kaikessa suhteessa, pitäs opetella lukemaan niitä, että osaisin arvioida, miten kukin venyy ja paukkuu. Onneks ei kuitenkaan oo maailman vakavimmasta asiasta kyse :)

    VastaaPoista