sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tasaraitaa leggareissa

Telveiset Tulkista! Uima-altaalla oli aikaa haaveilla kotona odottavista kankaista ja miettiä, millaisia pikkuvaatteita niistä voisi tehdä. Ei nyt varsinaisesti mielikuvitus puhjennut kukkaan tässä ekassa vaatteessa, tuli tehtyä nimittäin leggarit. Ja leggarit siksi, että tämä mustavalkoinen kangas sopii moniin niistä kankaista, joita olen viime viikkoina ostellut. Tämä on muuten Metsolan, tuli samassa tilauksessa kuin Apilat.


Minulle tässä työssä oli kuitenkin yksi uusi juttu (sen lisäksi, että nämä ovat ensimmäiset leggarini); pääsin kohdistamaan raidat! Se oli helpompaa kuin odotin ja onnistui tässä tyydyttävästi. Leikkasin ensimmäisen kappaleen niin, että mallasin kaavasta lahkeen alkamaan raidan alareunasta. Sitten leikkasin toisen kappaleen käyttäen ensiksi leikattua  kappaletta "kaavana". Ommellessa sivusaumat meni aika nappiin, mutta haarasaumassa on paikoin pientä heittoa. Ei kuitenkaan niin paljon, että haittaisi käytössä ja olisin ruvennut purkamaan. Ettei nyt menisi ihan hehkuttelun puolelle, niin todettakoon, että leikkasin ensin kaksi kappaletta samaa lahjetta, onnistuin katkaisemaan kaksoisneulan ja pudotin toisen pätkän koneen sisään, ompelin leggareihin kujan kuminauhalle ja sen jälkeen ompelin kuminauhan renkaaksi - ennen kujaan pujottamista. Toilailuista huolimatta tykkään näistä pöksyistä.

Kohdistetuista raidoista todistusaineistoa.Kaavana on Ottobren 6/2012 Ruusunpuna-leggingsit. Tein 74 koossa, mutta lahkeen pituuden otin 80 koosta. Aika pitkät noista tuli, mutta menevät varmasti nyt hyvin ruttulahkeisina. Ajattelin tehdä vielä toiset samanmoiset resorilahkeisina siitä jo leikatusta hukkapalasesta. Tässä nyt muistisääntönä itselle, että laita ne kankaiden samat puolet vastakkain kun seuraavan kerran housuja leikkelet.

Kuvista näkeekin, mitä herkkuja täällä odottaa ompelijaansa. Aurinkoloman jälkeen tarvitsisin tosin ompelulomaa... Ja ompelutilan! Eniten syö motivaatiota kanniskella kone vaatehuoneesta keittiöön pöydän äärelle ja viritellä siihen lisävaloja. Tai itseasiassa eniten syö motivaatiota tuon edellämainitun härdellin siivoaminen. Jos voisi vain jättää koneen ja tarvikkeet odottamaan seuraavaa ompeluhetkeä.

Seuraavaksi voisikin tehdä tunikan, pitääpä mennä etsimään kaavaa ja valkkaamaan kangas :)

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti