tiistai 15. lokakuuta 2013

Puudelista makkarankuori ja retrotyyny

Tuo Viljamin puodin Puudeli siirtyi ostoskoriini pyytämättä ja yllättäen, ei ollut olleenkaan tarkoitus ostaa sitä, mutta tuossa se nyt on, paitulina. Kun näin kankaan, halusin siihen punavalkoista resoria korostamaan purkkapuudeleita. Oli aika hankala löytää sellaista, Mallan-Kankaasta on tämä ja on muuten tosi paksu ja napakka. Ehkä liiankin jämäkkä tähän ohueen trikooseen.

Luottokaava (Ottobre 4/2012) on tässäkin käytössä, tein 80 koossa ja 86 pituudella (helma ja hihat). En tietenkään tajunnut, että resorit luonnollisesti tuovat vielä lisämittaa, joten tämä on varsinainen makkarankuori! Ehdin pikaisesti kokeilla tätä yliväsyneelle Hertalle eilen ennen iltaunia ja helma viipotti tosi alhaalla. Koska malli on paidan, on tämä sellainen putkilo, että täytyy katsoa vielä, pystyykö tätä miten leikeissä käyttämään vai pitäisikö helmaa kuitenkin pikkaisen nipsaista.


Ja tuo pääntien kantti, hihhhiiihih. Oli tarkoitus tehdä sellainen nelinkertainen, mitä olen muihinkin paitoihin ommellut. Ompelin ensin resoririnkulan paitaan kiinni ja katsoin, että väärin meni. Purin sen ja neulasin uudelleen kiinni ja ompelin taas samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Katsoin, että näinhän sen pitää mennäkin ja olin jo kerran sen oikein ommellut ja turhaan purkanut. Kun rupesin kanttia kääntämään oikealle puolelle kaksoisneulan avulla, huomasinkin, että eihän tämä nyt ole ollenkaan niin kuin pitäisi. Ompelin kuitenkin loppuun asti ja itseasiassa tämä onkin näin parempi, koska nyt resoria näkyy enemmän ja on noiden raitojen kannalta parempi noin kuin että pari raitaa vain olisi näkyvissä. Tällä kertaa onni onnettomuudessa siis.


Minulla oli tuollainen puinen puudelinappi, jonka ompelin vielä koristeeksi tuonne helmaresoriin.


Kangashamstereiden löytöosastoon menee tämä ihana retrokangas! Ostin tarkoituksena tehdä Hertalle liivimekko, mutta enhän minä raaskinut tätä saksia. Ajattelin, että josko sitten seinälle, mutta ei tuntunut sekään hyvältä idealta, joten tästä tuli sitten jättityyny Hertan huoneeseen. Ja hyvä niin, ollaan jo moneen kertaan lattialla tätä pyöritelty ja eläimiä katseltu. "Tätä, tätä, tätä" kyselee Hertta ja äiti selittää :)
Seuraavaksi neulan alla onkin jotain itselleni :)

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti