torstai 31. lokakuuta 2013

Pesukarhun turkkiko tästä nyt sitten tuli?

En nyt oikein tiedä, näyttäisinkö tälle paidalle peukkua vai nyrkkiä. Kaavana on Ottobre 4/2013 Square tunika 170 cm koossa. Ohjeessahan käytetään trikoota, mutta kun olin visioinut tämän neuloksesta, niin neuloksestahan se piti sitten ommella. Tunika on kasattu kahdesta etukappaleesta ja kahdesta takakappaleesta ja olin haaveillut tämän olevan leveäraitaisesta mustavalkoneuloksesta niin, että keskellä oleva sauma rikkookin raidat ja ne ovat musta vastaan valkea. No, onnekseni en tilaillut vielä mitään neuloksia vaan kävin Eurokankaan palalaarista ostamassa edukkaasti tämän pesukarhun turkin. Tämä taitaa olla vähän liian painavaa ja paksua tuohon kaavaan, ei nyt laskeudu niin nätisti kuin pitäisi.Toinen tasku myös lörpsöttää, sen jo kertaalleen purin mutta paremmin en sitä tuohon saa. Kun tunika oli kursittu kasaan, huomasin, että kaikki kappaleet olivat jokseenkin erikokoisia. En tajua, miten olin ne niin sotkuun saanut. Siispä sakset käteen ja helmaa nyrhimään. Kaavan mukaan takaosa on pidempi ja molemmat osat ovat kaarevia. Pesukarhu on puolestaan takaa lyhyempi ja kaarrokset osuvat sivuun. Täytyy tätä kuitenkin kiittää armollisuudesta, kangas imee tikin niin hyvin sisäänsä, että kauneusvirheet peittyvät. En myöskään kantannut pääntietä, käänsin vaan pätkän nurjalle. 


Tykkään kovasti tästä tunikan mallista, pitää kokeilla sitä vielä ohuemmalla kankaalla ja ehkä yritän tuunata tästä myös lyhythihaisen version.

Heitän nyt haasteen jollekin taitavammalle ompelijalle, josko voisit ommella tuon visioni leveäraitaisesta kankaasta, jossa raidat menee etu- ja takakappaleessa ristikkäin :) Ehkä sitten uskaltaudun kokeilemaan vastaavaa :)

Nyt illalla olen tehnyt yhtä ihanaa työtä, oi kun se tulisi pian valmiiksi!
Tiina

1 kommentti: