maanantai 7. lokakuuta 2013

Neropatteja tunikakuumeeseen

Tänään piti päästä ompelemaan eilen valmistuneisiin mustavalkoleggareihin yläosa. Valinnanvaikeus tuli kangasta valitessa, Käpysen Neropatit houkutteli eniten. Valitettavasti valinnanvaikeus ei kohdannut kaavaa etsiessä. Halusin tehdä tunikan, mutta noissa muutamissa Ottobreissani ei mieluisaa ollut.

Päädyin tekemään 3/2012 lehdestä Speedy Girl -lyhythihaisen tunikan, johon pidensin itse hihat. Tämä oli myös ensimmäinen raglanhihainen yläosani. Piti vähän miettiä, mitenkäs ne kappaleet ommellaan oikeinpäin toisiinsa kiinni :) No helpostihan se meni, kun parit tarkistukset tein. Ohjeessa olisi pitänyt kantata tuo pääntie, mutta minusta se oli aivan valtava! Laitoin siihen perusresorin aukkoa pienentämään. Hihansuihinkin vedin resorit, niin sopii paremmin tuon pääntien kanssa. Resoritkin ovat muuten Käpysen.

Uhkaavasti tämä rupesi herättelemään yöpukumielikuvia, joten ompelin pienen rusetin yhden neropatin korvaan. Siihen sainkin aikaa tuhraantumaan, kun ompelin ensin tiukalla tikillä mustavalkoisen trikookaistaleen. Se ei näyttänyt hyvältä ja sojotti vinoon, sen purkamiseen meni ikuisuus. Kätköistä sattui löytymään juuri oikean väristä kanttinauhaa, joten leikkelin siitä pätkän. Saas nähdä, miten tuo käytössä ja pesuissa käyttäytyy.


Tuo kuviokohdistus on minulle vielä haastavaa, hihat meni mitenkuten, etu- ja takakappaleet paremmin. Alahelma ei ihan nätti kuvion suhteen ole, mutta en tiedä, olisiko siitä parempaakaan saanut. Helman kanssa saattaapi tulla ongelmia kun tänään ostettu kaksoisneula ja uudet langat eivät suostuneet yhteistyöhön. Pelkään, että ommel löystyy pesussa ja purkaminen & uudelleenompelu odottaa. Tosin se hetki koittanee vasta myöhemmin, tästä tuli nimittäin jemmamekko! Tein 80 koossa, mutta vastaa minusta ainakin 86. Pitänee jatkossa tehdä kaavat 74 koossa, niin ovat nyt Hertalle sopivia. Valmisvaatteissa neiti on juuri siirtymässä 80 kokoon.

Harmi kun ei ole kameraa käytössä, iltavalo ja kännykän kamera eivät oikein riitä kuvaamiseen. Eli ostoslistalla on saumuri, kamera... ;) Joulupukki...!

Tiina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti