tiistai 8. lokakuuta 2013

Kiva paita ja karmivat housut

Nyt olen löytänyt hyvän rytmin; piirrän kaavat ja leikkaan kankaat kun Hertta on päikkäreillä ja ompelen vaatteen kasaan illalla. Olen vielä niin hidas tuossa kaavahärdellissä, tällä työnjaolla ei mene ihan koko ilta ompeluun. Ehtii sohvallekin lösähtää! Eilen tuli katsottua jakso Siltaa, se on kyllä hyvä se.

Asiaan. Nyt löysin hyvän kaavan peruspaidalle; Ottobre 4/2012 lehdestä Mint-niminen paita. Lehti on enkuksi, mutta en nyt tarvinnut ohjeita, pelkkä kaava riitti. Kangashamstereista maltaita maksanut Kiukkupylly huusi päästä paidaksi ja siinä se nyt on! Pääntien kantin jouduin kertaalleen purkamaan kun osa resorista ei yltänytkään ompeleen alle. Muutoin en tämän kanssa sähläillyt. Helman kaksoisompeleen päätin laittaa mustalla kun kantitkin kerran ovat. Tämä pääsee kyllä ahkeraan käyttöön!


Tein 74 koossa, mutta helman ja hihan pituudet piirsin 80. Vähän näytti siltä, että paidasta tulee liian kaponen, mutta ehkä tämä on kuitenkin juuri passeli. Mieheni sanoin: slim fit.Ihana tämä kuosi!


Leikkelin päivällä myös palat kaksiin housuihin. Aiemmin leikkasin siitä mustavalkoraitaisesta trikoosta hukkapalan, joten leikkasin sille nyt kaverin ja ompelin resorit sekä lahkeeseen että vyötärölle. Aivan karmivat housut! Ei tyylillisesti vaan ompeluteknisesti. Kappaleet olivat jotenkin eritavalla leikatut, joten raitojen kohdistaminen ei onnistunut takaosassa. Jostain syystä myös resorien raidat eivät osuneet kohdalleen. Katsoin, että nätisti menee kohdikkain vaan ei. Niinpä ovat juurikin ristikkäin. Ja vyötäröresorin purin kertaalleen kun sojotti miten sattui. Hirvitykset. Ja koko näissä on ihan giganttinen, sopivat Hertalle varmaan eskari-iässä.

Etsi kuvasta karmivat housut.


Paitaan olen kuitenkin niin tyytyväinen, että ompelupäivä on plussan puolella. Ja huomenna hakemaan postista parit paketit :)

Tiina

2 kommenttia:

  1. Hieno paita ja leggarit! Mun blogissa on sulle haaste. :) Tarkoitus lisätä blogien näkyvyyttä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, haasteeseen on vastattu :)

    VastaaPoista