sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kahden sauman mekko framilonilla

Tästä voi jo lähes sanoa, että vartissa valmis! Törmäsin muutamassa blogissa Kahden sauman mekkoon, se näytti omantyyliseltä ja ennen kaikkea helpolta mekolta, kokeiluun siis! Eurokankaan palalaarista löytyi sopiva pala trikoota n. 15 eurolla. Kangas kaksinkerroin, päälle vartalonmyötäinen mekko ja reunoja saksimaan. Jos käytössä olisi ollut saumuri, olisi mekon oikeasti hurauttanut varmasti vartissa. Peruskoneen tiheällä siksakilla aika kului hitaasti, mutta onneksi ommeltavaa ei ollut paljon.


Helman leikkasin ensimmäisen ompelukerran jälkeen uudelleen kapeammaksi ja vähän lyhyemmäksi. Kun mallailin mekkoa päälleni, ajatus framilonista iski tajuntaani ja ompelin sitä pienet pätkät helmaan. Ehdottomasti parempi noin! Pääntielle, hihansuille ja helmalle en tehnyt mitään. Kaula-aukon vetäisin ihan näppituntumalla ja ehkä himpun liian leveä, rintsikan olkaimet ovat vaarassa näkyä (hui). Mutta tokihan alle voi laittaa topin tai kaulaan huivin.
Luulenpa, että näitä tulen ompelemaan vielä useamman. Kannattaa googlata tämä mekkonen jos haluaa lisätietoja ja tarkempia ompeluohjeita. Vaikea kuvitella, että tätä saisi epäonnistumaan, suosittelen ompelulistalle!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon :)
    Tervetuloa seuraamaan blogia, mukavaa kun liityit mieheni seuraksi :)

    VastaaPoista